Vinkeveense in eredivisie beachvolleybal

Geplaatst op: 9 augustus 2007
Vrouwenpolder – Vorig weekend stond het Zeeuwse Vrouwenpolder in het teken van beachvolleybal. Over het hele weekend waren er zo’n 1750 spelers actief op het schone zand van het eiland Walcheren. De Vinkeveense Nancy Schockman maakte hier haar debuut in de eredivisie van het beachvolleybal. Nancy Schockman speelt al jaren beachvolleybal.

Normaliter speelt ze met haar vaste partner Irma Schouten op het hoogste niveau van Palm Beach Live, maar dit weekend was dat anders. Haar oude partner Marije Bouwknegt uit Amstelveen speelt in de eredivisie en had de punten van dit niveau nodig voor een goede plaatsing voor het NK. Haar vaste partner kon niet aanwezig zijn en dus benaderde zij Nancy Schockman. Het was lange tijd spannend of ze toegelaten werden tot de eredivisie, maar een week voor het toernooi kwam het verlossende woord. Veel te vroeg zaterdagochtend vertrokken beide speelsters samen met Inge Versteeg en Jolanda Schockman naar Zeeland.

De beide meiden waren als negende geplaatst en moesten het de eerste wedstrijd op het center court opnemen tegen de nummer 8, Eveline Stevens en Veronique Kort. Al snel keken Bouwknegt en Schockman aan tegen een kleine achterstand. De zenuwen gierden door hun lijven en ze hadden wat moeite in het spel te komen. Al snel wende het spelen op center court en werden er punten gepakt. Met name de service van beide meiden was zeer solide. Met vooral tactische balletjes werd er een kleine voorsprong gepakt. Op de service van Marije Bouwknegt werd deze voorsprong behoorlijk vergroot en de tegenstander vluchtte in een time-out. Deze had maar een klein effect en uiteindelijk werd de set makkelijk gewonnen met 13-21. De tweede set liet een geheel ander beeld zien. Stevens/Kort zochten met de service steeds Nancy Schockman op en die raakte daardoor behoorlijk vermoeid. In tegenstelling tot de eerste set liep de service bij Bouwknegt/Schockman minder en dat kostte punten. De tegenstander liep erg uit en nu waren het Bouwknegt/Schockman die een time-out moesten nemen. Ze wisten zich te herpakken, maar helaas was het net niet genoeg om de grote achterstand om te buigen in een voorspong. Met 21-18 ging de tweede set verloren. De derde set zou de beslissing brengen. Deze set wordt gespeeld tot de vijftien punten en dus is het van belang vanaf het begin scherp te zijn. Tot het eind bleef het spannend, maar helaas waren het Eveline Steven en Veronique Kort die aan het langste eind trokken. Zij wonnen de laatste set met 15-13 en daarmee ook de wedstrijd.

Door het verlies in deze wedstrijd kwamen Marije Bouwknegt en Nancy Schockman terecht in de zogenaamde losers bracket. Hierin wordt er gespeeld tegen andere verliezers van de eerste ronde. Het lot besliste dat de dames in deze eerste ronde een bye hadden, waardoor de wedstrijd met 2-0 gewonnen ging zonder te spelen. Heel gunstig voor het eindresultaat, maar dit resulteerde wel in een erg lange pauze. Ruim negen uur later dan de start van de eerste wedstrijd, stond de tweede wedstrijd voor de meiden pas gepland.

Om 18.00 uur speelden de meiden tegen Mered de Vries en Susan van den Heuvel. De Vries is de nummer 3 van het afgelopen NK en van den Heuvel is international in het zaalvolleybal. Marije en Nancy stond dus een zware pot te wachten. De meiden moesten deze wedstrijd winnen om door te gaan naar de laatste acht en de volgende dag. Bouwknegt/Schockman kwamen goed uit de startblokken. Heel scherp en gedreven gingen de meiden als een speer van start. Er werd door de Vries/Van den Heuvel weinig direct gescoord en Marije en Nancy pakten alle kansen die ze kregen. Een kleine voorsprong van twee punten was het gevolg en tot het eind aan van de set konden ze deze blijven vasthouden. Gesteund door heel veel publiek leken de meiden voor een stuntje te gaan zorgen, maar helaas ging het aan het eind van de set mis. De Vries/Van den Heuvel pakten de eerste set met 22-20. De tweede set was de koek helemaal op. Het vele verdedigen en harde werken in de warme zon eisten in deze set hun tol. De Vries/Van den Heuvel bouwden een grote voorsprong op, die niet meer uit handen werd gegeven en zo ging de laatste set met 21-14 naar dit nieuwe duo. Het toernooi zat er op voor Marije en Nancy en zij sloten het toernooi af met een 9e-12e plaats. Voor een debuut zeker geen slecht resultaat.

Ook Jolanda Schockman en Inge Versteeg waren actief op het strand afgelopen weekend. Zij deden mee met Palm Beach Live in de categorie midden laag. Zij hebben prima gepresteerd, alleen hebben zij door de vele inschrijvingen op hun niveau geen podiumplaats weten te bemachtigen. De eerste dag verloren zij alleen in de winnaarspoule twee wedstrijden, op zondag werd er over de gehele dag slechts een wedstrijd verloren.

Mede door het goede weer en de goede resultaten sloten de vier meiden een heerlijk weekend passend af en zijn zij klaar voor de volgende toernooien. Inge zal meedoen aan het beachtoernooi in Wilnis op 18 augustus. Nancy zal samen met haar vaste partner Irma Schouten nog deelnemen aan de toernooien in Scheveningen op 25 augustus en 1 september.

Vrouwenpolder – Vorig weekend stond het Zeeuwse Vrouwenpolder in het teken van beachvolleybal. Over het hele weekend waren er zo’n 1750 spelers actief op het schone zand van het eiland Walcheren. De Vinkeveense Nancy Schockman maakte hier haar debuut in de eredivisie van het beachvolleybal. Nancy Schockman speelt al jaren Lees meer »