001 -Family

Doe jij mee met de proefmaand tieneryoga?


Geplaatst op: 6 augustus 2007
Mirelle Valentijn gediplomeerd kinder – en tieneryogadocent is dit jaar gestart met een nieuwe activiteit voor tieners in de Ronde Venen: Yoga in samenwerking met Stichting Leefbaarheid.

Het eerste seizoen is een groot succes geweest. Drie groepen tieners hebben met veel plezier deelgenomen aan de lessen tijdens het eerste kwartaal. Dat blijkt wel uit hun eigen reacties:
- Yoga is leuk!
- De ontspanningsoefeningen zijn heel fijn, heerlijk om dan even nergens aan te hoeven denken!
- Ik kwam helemaal tot rust.
- We hebben dieren nagedaan en yogahoudingen van dieren, dat was echt heel grappig.
- Sommige houdingen dagen je uit, die zijn heel pittig!
- Ik heb rust nodig en die krijg ik op de yoga les.
- Ik kan heerlijk fantaseren op de yoga les.
- Ik raak nu niet meer zo snel in paniek.
- Ik raak mijn spierpijn kwijt van mijn andere sport.
- Ik word er vrolijk van.
- Samen maak je veel plezier.
- Het is heel gezellig.

De lessen worden vormgegeven door middel van thema’s. Thema’s uit het vorige seizoen waren bijvoorbeeld: op bezoek bij de indianen, liefde, de winter, de onderwaterwereld, geven is net zo fijn als krijgen, wees lief voor je voeten, vriendschap, trommels in Afrika, de lente.

Ook het komende seizoen staan er weer leuke thema’s op de leskalender: vakantie, de ruimte, dierendag, mandala tekenen, massageles en gevoelens. Elke les komen vaste onderdelen terug: stilzit oefening, babbelrondje, bewegen en houdingen, ontspannen. Mirelle Valentijn start nu ook een groep voor kinderen van groep 3, 4 en 5. Yoga voor kinderen en tieners is een seizoensactiviteit. Dat betekent dat het gehele jaar uitgezonderd de vakanties de yoga lessen plaatsvinden. Nieuwe deelnemers kunnen op ieder moment instromen in een groep:
- Woensdag 15.00 – 16.00 groep 3, 4, 5 basisschool 6 t/m 9 jaar
- Woensdag 16.15 – 17.30 groep 6, 7, 8 basisschool 10 t/m 12 jaar
- Donderdag 18.30 – 19.45 groep 6, 7, 8 basisschool 10 t/m 12 jaar
- Donderdag 19.45 – 21.00 middelbare school 12 t/m 17 jaar

Speciaal voor kinderen en tieners die nog geen ervaring hebben met yoga en dit graag eens zouden willen uitproberen is er een proefmaand in september. In deze maand kunnen deelnemers vier lessen volgen en daarna besluiten of en welke kwartalen zij mee willen doen. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid 1 proefles te volgen.

Tijdens de yogales is iedereen goed zoals hij/zij is, de yogales is geen prestatie of wedstrijd, er is niets fout! Het niet hoeven te presteren ervaren ze als een opluchting. Iedereen doet wat hij kan en mag zichzelf zijn. Voor deelnemers met een handicap kunnen de houdingen zo nodig worden aangepast. Yoga is plezier voor iedereen, je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt echter wel bij leer- of andere problemen je beter te ontspannen en te concentreren.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met:
-  Dyanne van Tessel, Stichting Leefbaarheid 0297-230287 d.van.tessel@st-leefbaarheid.nl
- Mirelle Valentijn, yoga docent 0297–274605 valentijntjes@hetnet.nl

Ook vind je informatie: www.jcallround.nl & www.st-leefbaarheid.nl

In september 2007 start Stichting Leefbaarheid ook weer met de cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten die ook in samenwerking met Mirelle Valentijn wordt verzorgd op de dinsdag.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Doe jij mee met de proefmaand tieneryoga?

Mirelle Valentijn gediplomeerd kinder – en tieneryogadocent is dit jaar gestart met een nieuwe activiteit voor tieners in de Ronde Venen: Yoga in samenwerking met Stichting Leefbaarheid.Het eerste seizoen is een groot succes geweest. Drie groepen tieners hebben met veel plezier deelgenomen aan de lessen tijdens het eerste kwartaal. Dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: