001 -Family

Fietsen door bossen en langs kastelen


Geplaatst op: 3 augustus 2007
De Bos- en Kastelentoer is een van de mooiste toertochten van Trim Toerclub De Merel. Deze toertocht wordt dit jaar gereden op zondag 12 augustus.

Natuurlijk wordt begonnen in het Hollandse weidelandschap van onze omgeving.

Via Breukelen, Maartensdijk en Soestduinen wordt in groepsverband gefietst naar de Utrechtse Heuvelrug. Het landschap is dan heel anders. De open vlakten worden ingeruild voor beschutte bossen. Bovendien is het ook niet meer zo 'plat'.

De pauze is in de omgeving van Veenendaal, in restaurant De Holle Boom. Deze uitspanning staat bekend om zijn 'knoest' bij de koffie. Wilt u weten wat zo'n lekkere knoest is? Fiets dan mee.

Na de stop staat de Amerongse Berg op het programma. Er mag dan eventjes stevig worden geklommen.

Daarna zijn de kastelen aan de beurt. In de omgeving van Langbroek zij nog genoeg kastelen en imposante landhuizen te vinden. Via Nieuwegein wordt richting huis gekoerst, naar Mijdrecht.

De afstand van de Bos- en Kastelentoer bedraagt 150 kilometer. Van deelnemers wordt dus wel verwacht dat men over een goede basisfietsconditie beschikt. Omdat deze tocht in groepsverband wordt verreden, kunt u zich natuurlijk lekker 'verstoppen' in de groep. Ervaren voorrijders geven het tempo aan. Dat ligt tussen de 25 en 30 kilometer per uur, afhankelijk van de deelnemers. Deze voorrijders houden u uit de wind, en dan is het lekker meefietsen in de groep.

De start is om 8 uur bij Café-Bar De Paddestoel, Hofland 33A in Mijdrecht. Leden van De Merel betalen 2 euro inschrijfgeld. Niet-leden betalen vanwege de verzekering een euro meer. Kom vanwege de inschrijving graag wat vroeger, zodat we op tijd kunnen vertrekken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fietsen door bossen en langs kastelen

De Bos- en Kastelentoer is een van de mooiste toertochten van Trim Toerclub De Merel. Deze toertocht wordt dit jaar gereden op zondag 12 augustus. Natuurlijk wordt begonnen in het Hollandse weidelandschap van onze omgeving. Via Breukelen, Maartensdijk en Soestduinen wordt in groepsverband gefietst naar de Utrechtse Heuvelrug. Het landschap … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: