001 - Bader

Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten


Geplaatst op: 2 augustus 2007
Helaas: er wordt nog steeds veel gepest! Dit is een GROOT probleem wat lang kan aanhouden. Mensen die gepest worden hebben daar veel last van, last van de pesters en van de verziekte sfeer. Lichamelijke en psychische klachten kunnen hiervan het gevolg zijn. Er zijn veel tieners en jongeren die weinig zelfvertrouwen hebben, het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, bang zijn te falen bijv. als zij een toets moeten maken, een sportwedstrijd hebben of omgaan met anderen. Hieraan liggen lang niet altijd pesterijen ten grondslag. Maar ook voor hen is het volgen van deze cursus waardevol.

De cursus “Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten” is bedoeld voor tieners vanaf 10 tot en met 12 jaar en jongeren vanaf 13 tot en met 17 jaar die te maken hebben met het pestprobleem, niet sociaal weerbaar zijn en / of niet sociaal vaardig zijn.

Cursisten worden weerbaarder, ze veranderen hun houding, bouwen hun zelfvertrouwen en eigenwaarde opnieuw op, andere klachten nemen af en ze worden niet meer gepest of veel minder. Het is voor Mirelle Valentijn, trainer van deze cursus, een uitdaging om mensen hun eigen innerlijke kracht te laten ontdekken en inzetten!

De deelnemers leren anders omgaan met weerbaarheid, opkomen voor zichzelf door middel van direct toepasbare handvatten. De deelnemers leren omgaan met onaangename situaties: non-verbaal, verbaal en digitaal pesten, buitensluiten, negeren, chanteren, roddelen.

De methodiek die gebruikt wordt bestaat uit: kringgesprek, drama, rollenspelen en simulatiespelen, spelvormen, werken met leerpunten, huiswerkopdrachten, niet de omgeving veranderen wel jezelf = sterker worden.

Deelnemers leren hoe zij de ander niet terug hoeven te pakken . Wel leren zij zich te verdedigen of sterk te negeren.
ZE LEREN LETTERLIJK LEREN OM OP EIGEN BENEN TE STAAN … ONAFHANKELIJK TE ZIJN!

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij de cursus horen ook een intakegesprek en twee ouderbijeenkomsten. De volgende cursus begint in september 2007 op dinsdag in de namiddag van 16.15 tot 17.45 en op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 in het jongerencentrum Allround in Mijdrecht. De eigen bijdrage voor de cursus bedraagt 130 euro.

Voor meer informatie over de cursus ‘sociale weerbaarheid - omgaan met pesten’ of voor aanmelden kunt u contact opnemen met:
- Shamilah Tromp van Stichting Leefbaarheid 0297 – 230 287 (d.van.tessel@st-leefbaarheid.nl)
- Mirelle Valentijn, trainer van de cursus 0297 –27 46 05

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten

Helaas: er wordt nog steeds veel gepest! Dit is een GROOT probleem wat lang kan aanhouden. Mensen die gepest worden hebben daar veel last van, last van de pesters en van de verziekte sfeer. Lichamelijke en psychische klachten kunnen hiervan het gevolg zijn. Er zijn veel tieners en jongeren die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: