001 -Family

Eenmalige subsidies vrijwilligerswerk 2007


Geplaatst op: 25 juli 2007
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in het kader van het verstrekken van ‘Eénmalige subsidies vrijwilligerswerk 2007’ in gemeente De Ronde Venen deze toe te kennen aan 3 vrijwilligersorganisaties.

Het gaat om de volgende organisaties:
Scouting Jan van Speyk € 2.100
Inloophuis 't Anker € 2.725
Nederlandse Patiënten Vereniging
De Ronde Venen € 700
Scouting Jan van Speyk gaat met 40 vrijwilligers naar de scoutingvakbeurs die 1 maal per jaar gehouden wordt. Op deze beurs worden nieuwe activiteiten voor de scouts aangeboden en geleerd.

Inloophuis ’t Anker laat voor 15 vrijwilligers een training verzorgen om te leren omgaan met mensen met kanker en de emoties die daar bij horen.

De Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling De Ronde Venen, gaat met haar vrijwilligers een dag naar Ermelo naar de Blinden Bibliotheek om daar voorlichting te krijgen over de mogelijkheden voor blinden en slechtzienden.

Om vrijwilligersorganisaties en instellingen te ondersteunen, stelt de gemeente jaarlijks een budget beschikbaar. Via een persbericht zijn organisaties hiervan op de hoogte gesteld en geïnformeerd over de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd.
Het bedrag moet door de instelling worden aangewend voor de uitvoering van een éénmalige activiteit/project die het vrijwilligerswerk ten goede komen. Er zijn 3 verzoeken ingediend. Alle verzoeken voldoen aan de criteria voor toekenning van deze specifieke subsidie. Het college besluit alle 3 de verzoeken te honoreren voor een totaalbedrag van € 5.525.

Voor toekenning van het restant van het beschikbare budget wordt in september opnieuw een persbericht op de gemeentepagina geplaatst waarin vrijwilligerorganisaties worden opgeroepen alsnog een verzoek tot financiële ondersteuning in te dienen voor een eenmalige activiteit speciaal gericht op vrijwilligers.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eenmalige subsidies vrijwilligerswerk 2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in het kader van het verstrekken van ‘Eénmalige subsidies vrijwilligerswerk 2007’ in gemeente De Ronde Venen deze toe te kennen aan 3 vrijwilligersorganisaties. Het gaat om de volgende organisaties:Scouting Jan van Speyk € 2.100 Inloophuis 't Anker € 2.725 Nederlandse Patiënten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: