De Baat (3e)

Geslaagde Lotusbloemtoer van fietsclub De Merel


Geplaatst op: 24 juli 2007
De jaarlijkse Lotusbloemtoer werd dit jaar op zondag 24 juni gefietst.

De opbrengst van deze fietstocht komt volledig ten goede aan het kinderdagverblijf De Lotusbloem uit Aalsmeer. Dit is een instelling voor meervoudig gehandicapte kinderen. Kinderen worden in dit dagverblijf niet alleen opgevangen, maar ook deskundig begeleid.

De Lotusbloemtoer werd georganiseerd door Fietsclub De Merel.

Helaas was de weersverwachting niet gunstig: er werd regen voorspeld. Dat had ongetwijfeld invloed op de deelname van vooral de fietsers aan de korte afstand (35 kilometer). Aan deze afstand nemen vooral gezinnen deel, die met kinderen of kennissen fietsen. Deze fietsers maken op zaterdag de plannen voor zondag. Als het naar verwachting slecht weer wordt, dan ga je misschien niet fietsen.

Gelukkig hadden de weersvoorspellers en de thuisblijvers ongelijk: pas in de loop van de middag begon het te regenen, maar toen was iedereen al binnen.

De deelnemers aan de korte afstand konden kiezen uit twee startplaatsen: Café-Bar de Paddestoel in Mijdrecht en De Lotusbloem in Aalsmeer. De route ging via rustige binnenwegen langs onder andere De Hoef, Vrouwenakker, De Kwakel en Uithoorn.

Leden van De Merel fietsen in groepsverband een toertocht van zestig kilometer, onder leiding van Enno Steenhuis Geertsema (voorzitter van De Merel).

De bijna zestig deelnemers brachten een bedrag van bijna 500 euro bij elkaar. De Oudercommissie van De Lotusbloem is daar erg blij mee. Van dat geld kunnen weer diverse noodzakelijke dingen worden aangeschaft.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde Lotusbloemtoer van fietsclub De Merel

De jaarlijkse Lotusbloemtoer werd dit jaar op zondag 24 juni gefietst. De opbrengst van deze fietstocht komt volledig ten goede aan het kinderdagverblijf De Lotusbloem uit Aalsmeer. Dit is een instelling voor meervoudig gehandicapte kinderen. Kinderen worden in dit dagverblijf niet alleen opgevangen, maar ook deskundig begeleid. De Lotusbloemtoer werd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: