001 -Family

Kabouters weer thuis van geslaagde feestweek in Ermelo


Geplaatst op: 23 juli 2007
Het kamp is bij scouting het hoogtepunt van het jaar. De kabouters, meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, van de Jan van Speyk zijn afgelopen week 6 dagen in Ermelo geweest. Daar hebben ze in een clubhuis van een andere scoutinggroep overnacht en de spannendste avonturen beleefd. Het was voor veel kabouters spannend, want sommigen gingen voor het eerst mee op kamp. Samen slapen, spellen doen in het bos, kampvuurtje stoken, samen eten en natuurlijk corvee. En dat alles in een thema.

Dit was het eerste jaar dat de kabouters niet tijdens Hemelvaart op kamp ging maar bijna een hele week tijdens de zomervakantie en het was een succes. Met 12 meiden, 3 leiding en 2 kookstaf hebben ze de hele week feest gevierd.

Zondagochtend werden de kabouters in Ermelo verwacht bij het PartyHotel. Hier werden we door de Crew van het PartyHotel verwelkomt. Alle lokalen hadden een andere naam gekregen. Eerst moesten we ons natuurlijk even melden bij de receptie om vervolgens in de lounge een “hotelkamer” uit te kiezen en je bed op te maken. In de slaapzaal stond een zilveren koffer die van geen van de kabouters bleek te zijn. Na het openen van deze koffer, bleek dit een Partykoffer te zijn. In deze koffer zou elke keer een nieuwe feestdag komen te zitten. Ook zat er al een feestdag in namelijk carnaval. Dus dit gingen we vieren, eerst verkleden en daarna gingen we met oa Robbie Williams, prinsesjes, een kerstvrouw, heksen en indianen stoelendansen en karaoken. De volgende dag was het Koninginnedag. Toen iedereen van top tot teen in het oranje was (incl. de haren) hebben we diverse Koninginnedagspelletjes gedaan. Zoals vaak met koninginnedag was het lekker warm, zijn we ‘s middags gaan zwemmen. ´s Aavonds toen we al op bed lagen kwamen er 2 van de leiding onze slaapzaal binnenrennen…. De Partykoffer was weg!! Wel lag er een papier, maar daar stond niks op, althans… we moesten die brief verwarmen om ´m te kunnen lezen: Halloween was aangebroken. Er was een tocht met lichtjes die we moesten volgen, maar helaas aan het eind lag niet de juiste koffer…

Dinsdag was het Pasen, natuurlijk hebben we eieren geschilderd en gezocht. ´s Middags kaarten naar huis gestuurd en met een kleine wandeling gepost. Deze wandeling werd wat langer dan gedacht, want er hingen allemaal hartjes, die we maar zijn gaan volgen. Aan het eind van deze hartjestocht lagen allemaal valentijnskaarten met weer de opdracht een fotolijstje te maken. Zo gezegd zo gedaan. ´s avonds nog een leuke romantische film gekeken in de “bioscoop”. Ook kregen we nog bezoek die de Partykoffer ergens langs de weg had gevonden, helaas wel leeg…!!! Woensdag gingen we dierendag vieren. We gingen naar het Dolfinarium!!! ´s Aavonds nog 2,5 uur dierenstratego gespeeld toen was ook deze dag weer voorbij. De volgende dag hingen er ballonnen en een ”happy birthday” slinger in onze slaapzaal, daarbij lag ook een verjaardagsuitnodiging. De Partykoffer vierde dus z´n verjaardag!! We versierden oa cake met m&m’s, slagroom en veel meer lekkers. Vrijdag was alweer de laatste dag van de feestweek. Toen vierden we kerst en oud & nieuw. Met een barbecue als kerstdiner maar helaas zonder oliebollen, maar wel weer cadeautjes onder de kerstboom. ’s Avonds sloten we het kamp af met alle ouders, broertjes en zusjes.

Helaas was het die avond erg nat buiten, waardoor we geen kampvuur konden maken en binnen onze sketches opvoerden. Aan het eind mochten we de cadeautjes openen die onder de kerstboom lagen. Vermoeid na deze 6 daagse feestweek werden alle kabouters door de Crew uitgezwaaid om naar huis te gaan. Het was een zeer geslaagd, zonnig, leuk, gezellig maar vooral feestelijk kamp!! Nu even vakantie vieren en op naar het volgende seizoen waar we elke week weer veel zullen gaan beleven in Bambilië.

Wil je meer informatie of wel eens een keer bij de kabouters – of een andere speltak - een kijkje komen nemen, kijk dan op de site www.janvanspeykgroep.nl of bel Resi Speyer 0297-285115.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kabouters weer thuis van geslaagde feestweek in Ermelo

Het kamp is bij scouting het hoogtepunt van het jaar. De kabouters, meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, van de Jan van Speyk zijn afgelopen week 6 dagen in Ermelo geweest. Daar hebben ze in een clubhuis van een andere scoutinggroep overnacht en de spannendste avonturen beleefd. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: