001 - Bader

Niet langer bang op straat !


Geplaatst op: 20 juli 2007
In een groeiend aantal plaatsen in Nederland worden weerbaarheidprojecten uitgevoerd onder diverse namen. Voor alle 55 plussers uit De Ronde Venen organiseert Stichting Welzijn Ouderen in het najaar 2007 een cursus zelfverdediging.

De zelfverdedigingcursus kunnen mensen van 55 jaar en ouder gebruiken om zich daadwerkelijk te verdedigen als ze worden vastgepakt of lastig gevallen. Maar de wetenschap dat men bijvoorbeeld een pijnlijke trap kan uitdelen, maakt dat men zich sterker, zelfverzekerder en minder bang voelt. Dit zelfvertrouwen leidt tot minder agressie. Tevens is de kans om lastig gevallen te worden kleiner als je een weerbare uitstraling hebt.

De cursus wordt gegeven door Helga Vandijck. Zij is een rijkserkende docente weerbaarheid en zelfverdediging. Sinds 1989 is zij actief bezig met dit vakgebied. Bovendien is zij preventiewerker bij de GGD Flevoland en geeft weerbaarheidstrainingen op basisscholen, middelbare scholen, aan bedrijven en instellingen, aan ouderen en aan jongeren en meisjes met een lichamelijke handicap. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.15 uur in gebouw van Budo Ryu Blaauw, Industrieweg 38D in Mijdrecht. De cursus start op woensdag 3 oktober en wordt op woensdag 28 november afgesloten met een officieel examen. De prijs van de totale cursus is 50 euro.

Voor informatie en/of aanmelden voor de cursus Zelfverdediging voor 55 plussers kan contact worden opgenomen met één van de servicepunten in de gemeente. Aanmelden kan tot 4 september.

Servicepunt Hoofdweg, Hoofdweg 1a, Mijdrecht, 0297-383399.

Servicepunt Wilnis, Dorpsstraat 28, Wilnis, 0297-237610.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Niet langer bang op straat !

In een groeiend aantal plaatsen in Nederland worden weerbaarheidprojecten uitgevoerd onder diverse namen. Voor alle 55 plussers uit De Ronde Venen organiseert Stichting Welzijn Ouderen in het najaar 2007 een cursus zelfverdediging. De zelfverdedigingcursus kunnen mensen van 55 jaar en ouder gebruiken om zich daadwerkelijk te verdedigen als ze worden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: