001 -Family

Cursussen gaan eind augustus weer van start


Geplaatst op: 18 juli 2007
Mijdrecht – Op 27 augustus gaat het nieuwe cursusseizoen van Atelier de Kromme Mijdrecht weer van start, met tal van leerzame en inspirerende cursussen. Bij een aantal cursussen is er nog plaats voor nieuwe cursisten.

Op de maandagochtend wordt het komende najaar de cursus ‘Stilleven’ gegeven, waarbij gewerkt gaat worden in ‘droge technieken’, zoals houtskool, potlood, conté of pastelkrijt. Op de maandagmiddag is een cursus ‘Sculptuur’ geprogrammeerd, waar men zich kan bekwamen in het boetseren met diverse soorten klei en andere materialen.

Ook op de dinsdagmiddag zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar op de cursus ‘Portret en model’, waarbij in verschillende teken- of schildertechnieken kan worden gewerkt, die men in onderling overleg bepaalt. Op de dinsdagavond wordt er getekend of geschilderd naar levend naaktmodel. Hierbij worden er zowel korte als langere standen aangenomen, waarbij men zelf zijn materiaal bepaalt. In het eerste blok, dat tien lessen omvat, zal er twee keer een docent aanwezig zijn. Voor deze cursus is het noodzakelijk dat men al een gevorderd tekenaar of schilder is.

Op de woensdagmorgen en -avond is er ook nog plaats. ’s Ochtends wordt er in droge technieken gewerkt, waarbij men in overleg het onderwerp vaststelt.

De avondcursus is gericht op beginners. De basisprincipes van het tekenen en schilderen, zoals perspectief, compositie, licht en donker, et cetera komen in deze cursus aan de orde. In eerste instantie wordt er in droge technieken gewerkt, later gaat men ook aquarelleren en schilderen in acryl- of olieverf. Op de donderdagmiddag kunnen gevorderde cursisten aan de slag, waarbij de docent aangeeft met welk materiaal zal worden gewerkt en welk onderwerp zal worden uitgewerkt. Ook de donderdagavond is voor gevorderde cursisten ingeruimd. Zij kunnen zelf bepalen welk onderwerp ze willen uitwerken en met welk medium ze willen werken. De docent geeft individuele begeleiding en zal de cursisten stimuleren in het ontwikkelen van een persoonlijk stijl. Op de vrijdagavond is er ook nog een enkele cursusplaats vrij. Hoewel men zelf zijn onderwerp en techniek bepaalt, geeft de praktijk aan dat de meeste cursisten zich die avond vooral richten op expressieve en abstracte schilderkunst, maar uiteindelijk bepaalt de cursist het zelf als hij liever een naturalistisch onderwerp kiest.

Wanneer u bent geïnteresseerd in het volgen van een cursus, kunt u voor gedetailleerde informatie terecht op www.AtelierdeKrommeMijdrecht. U kunt ook bellen met cursuscoördinator Netty van Lunteren en een informatie- en inschijfformulier aanvragen. U kunt zich ook via de website inschrijven. U kunt Netty van Lunteren bereiken op telefoonnummer 0297 – 28 8887 of schrijven naar het adres Watertuin 32, 3648 GC Wilnis.

Het atelier kan voor de dinsdagavondcursus ook nog enkele vrouwelijke naaktmodellen gebruiken. U kunt ook hierover informatie vinden op de website of mailen naar voorzitter@atelierdekrommemijdrecht.nl of bellen met 06- 2393 6555. De vergoeding per sessie bedraagt € 25. Wanneer u niet meteen een reactie ontvangt, dan kan dat komen door het feit dat ook de bestuursleden van het AKM met vakantie gaan, maar er zal zeker ruim voor aanvang van de lessen contact met u worden opgenomen.

Kosten
Er is naar gestreefd om de cursuskosten laag te houden. Voor een volledig lidmaatschap, waarvoor u drie blokken van elk 10 lessen kunt volgen, betaalt u slechts € 145. Cursisten die zich slechts voor één blok van 10 lessen inschrijven, ontvangen een factuur van € 62,50. Bij het volledige lidmaatschap kunt u – mits een cursus niet is volgeboekt – per blok voor een andere cursus kiezen, bovendien kunt u, indien er plaats is, voor de helft van de prijs een tweede cursus volgen. Voor cursisten geldt dat niet. In alle gevallen is de koffie of thee, die u bij de cursus krijgt aangeboden, inbegrepen. Het materiaal moet u zelf verzorgen.

Er zijn op de woensdagmiddag en vrijdagmiddag cursussen voor junioren. De woensdagmiddagcursus is bestemd voor junioren van 8 tot 12 jaar. Die cursus kost voor 26 lessen € 100. Voor nadere informatie en inschrijving: Jan Reurings, telefoon 0297 – 28 4880. Op de vrijdagmiddagen zijn er cursussen voor junioren van 12 tot 16 jaar. Zij krijgen voor € 120 dertig lessen aangeboden, waarbij het materiaal is inbegrepen. Voor nadere informatie over de juniorencursus op vrijdagmiddag kunt u contact opnemen met Frans Lek, telefoon 0297 – 56 3658, of u kunt kijken op de website van het Atelier.

Workshops
De zaterdagochtenden heeft Atelier de Kromme Mijdrecht ingeruimd voor specifieke workshops. De onderwerpen en kosten van deze speciale cursussen zullen te zijner tijd via www.AtelierdeKrommeMijdrecht.nl en in het atelier in Het Prinsenhuis aan de de Prins Bernhardlaan worden aangekondigd.

Als u een indruk wilt krijgen van het kunnen van de ervaren en bevoegde docenten die zich voor Atelier de Kromme Mijdrecht inzetten, dan kunt u op werkdagen de expositie van hun werk bezoeken in het Gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg in Mijdrecht, waar het Atelier een permanente expositie verzorgt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursussen gaan eind augustus weer van start

Mijdrecht – Op 27 augustus gaat het nieuwe cursusseizoen van Atelier de Kromme Mijdrecht weer van start, met tal van leerzame en inspirerende cursussen. Bij een aantal cursussen is er nog plaats voor nieuwe cursisten. Op de maandagochtend wordt het komende najaar de cursus ‘Stilleven’ gegeven, waarbij gewerkt gaat worden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: