001 - Bader

Amateurkunstverenigingen krijgen subsidie


Geplaatst op: 17 juli 2007
Jaarlijks verstrekt de gemeente subsidie aan amateurkunstverenigingen uit De Ronde Venen. Via een persbericht zijn organisaties op de hoogte gesteld van de beschikbare subsidie en de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd. Er zijn 8 verzoeken ingediend. Van deze verzoeken voldoen 7 aan de criteria voor het toekennen van deze specifieke subsidie. Burgemeester en wethouders hebben be-sloten in het kader van de eenmalige regeling amateurkunst subsidies toe te kennen aan 7 verenigingen, voor een totaalbedrag van € 6.825,-

Het gaat om de volgende organisaties:

- Regiokoor De Ronde Venen € 700,-
Voor het organiseren van een speciaal Kerstprogramma op 9 december 2007 in de RK Kerk Wilnis / Mijdrecht. Aan dit concert zullen onder meer Caroline Stam en leden van het Amsterdams Begeleidingsorkest hun medewerking verlenen.

- Fotoworkshop De Ronde Venen € 625,-
Voor het inhuren van professionele fotografen om fotosafari’s te begeleiden en te spreken over hun werk gedurende het cursusjaar.

- Videoclub De Ronde Venen € 1.500,-
Voor het realiseren van een speelfilm.

- Stichting Cultura De Ronde Venen € 1.500,-
Voor het organiseren van een locatieprogramma in het Oranje Nassaukwartier tijdens de Monumentennacht op 8 september 2007.

- Streekfestival 2007 € 500,-
Bijdrage van de gemeente aan het Streekfestival 2007 dat plaats zal vinden op 10 november 2007 in de Willisstee te Wilnis. Het Streekfestival is een festival voor harmonieën, fanfares, brassbands en melodisch slagwerk dat jaarlijks wordt gehouden in het Groene Hart.

- Christelijk Gemengd Koor € 500,-
Bijdrage in de kosten van het Lenteconcert dat heeft plaatsgevonden op 12 mei in de Janskerk te Mijdrecht.

- Viribus Unitis € 1.500,-
Bijdrage in de kosten van een bijzonder concert met medewerking van Joseph Custers dat op 2 juni 2007 is gehouden in de Willisstee te Wilnis.

Voor toekenning van het restant van het beschikbare budget wordt in september opnieuw een persbericht op de gemeentepagina geplaatst waarin amateurkunstverenigingen worden opgeroepen een verzoek in te dienen voor financiële ondersteuning van eenmalige projecten die zijn gericht op kwaliteitsverbetering.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amateurkunstverenigingen krijgen subsidie

Jaarlijks verstrekt de gemeente subsidie aan amateurkunstverenigingen uit De Ronde Venen. Via een persbericht zijn organisaties op de hoogte gesteld van de beschikbare subsidie en de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd. Er zijn 8 verzoeken ingediend. Van deze verzoeken voldoen 7 aan de criteria voor het toekennen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: