001 -Family

Brandweer assisteert ambulance op het water


Geplaatst op: 17 juli 2007
Aalsmeer - Maandagavond omstreeks 22.00 uur werden de brandweerkorpsen van Aalsmeer en Amstelveen opgeroepen om de ambulancedienst te assisteren bij een gevallen mevrouw.

De vrouw lag in een grote zeilboot, welke afgemeerd lag aan een dukdalf bij de Bosrand-klapbrug. Doordat er tussen de kant en het dukdalf geen steiger zit kon de ambulancedienst de boot niet bereiken. Daarop riepen zij de hulp in van de brandweer van Aalsmeer en de ladderwagen van Amstelveen. De brandweer lanceerde daarop het brandweervaartuig welke het ambulancepersoneel overzette van de kant op het zeilschip. Nadat de vrouw voldoende gestabiliseerd was om vervoerd te worden is de brug open gezet en is zij via de brug van het schip gehaald en vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Doordat de brug een half uur open gestaan heeft, heeft het verkeer enige hinder ondervonden van de reddingsactie.

Foto's: Edwin van Willegen & Jeroen van Seben

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Jeroen van Seben & Edwin van Willegen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer assisteert ambulance op het water

Aalsmeer - Maandagavond omstreeks 22.00 uur werden de brandweerkorpsen van Aalsmeer en Amstelveen opgeroepen om de ambulancedienst te assisteren bij een gevallen mevrouw. De vrouw lag in een grote zeilboot, welke afgemeerd lag aan een dukdalf bij de Bosrand-klapbrug. Doordat er tussen de kant en het dukdalf geen steiger zit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: