001 -Family

Bijzonder straattheaterfestival op 8 september te Uithoorn


Geplaatst op: 16 juli 2007
De 4e editie van het Startkabel.nl straattheaterfestival, welke plaats vindt op zaterdag 8 september 2007, staat in het teken van Michiel de Ruyter in Uithoorn. Evenals vorige edities zal er dit jaar een kunst en cultuurmarkt plaatsvinden op en rondom het Fort aan de Drecht. Op deze kunst en cultuurmarkt presenteren zich kunstenaars en verenigingen uit de regio die iets met kunst of cultuur te maken hebben. Het straattheaterfestival duurt van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Straattheater
Diverse straatartiesten presenteren zich op het festival en natuurlijk zullen ook lokale verenigingen en instellingen van zich laten horen. Zo zullen ondere andere op de podiumwagen te zien zijn: Muziekvereniging KnA, Accordeonvereniging de Concertina’s, Seniorenorkest Amstelland, Bibliotheek Uithoorn zal speciaal voor de kleintjes komen met een voorleesverhaal etc. etc.

Zanger en entertainer Danny Panadero zal weer van de partij zijn om de boel aan elkaar te praten.

Oranjekoorts
Niet alleen straattheater maar ook een op maat gemaakte toneelvoorstelling is te zien op deze 4e editie van het festival. Op initiatief van roeivereniging Michiel de Ruyter wordt een kort theaterstuk met de werktitel “Oranjekoorts” geschreven. Schrijver en regisseur Jules Noyons (Toneelgroep Amsterdam) schrijft, op basis van een 19e eeuws verhaal van Jacob van Lennep, een stuk over de ‘hereniging’ van Cornelis Tromp en de Ruyter in de jaren 1672 / 73.

Deze hereniging, tot stand gebracht in Uithoorn, leidde uiteindelijk tot de Slag bij Kijkduin en het einde van de Derde Engelse Oorlog. Enkele spelers van de Uithoornse toneelgroep Maskerade zullen, samen met het Katwijkse shanti-koor “Voor de Mast” dit stuk op en rond het festivalterrein bij het Fort aan de Drecht gaan opvoeren.

Voor meer informatie kunt u de website van het straattheaterfestival bezoeken. www.straattheaterfestival.eu. Wilt u een marktkraam huren, en behoort u tot de doelgroep, dan kunt u contact opnemen met de organisatie op nummer: 0297-521919.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijzonder straattheaterfestival op 8 september te Uithoorn

De 4e editie van het Startkabel.nl straattheaterfestival, welke plaats vindt op zaterdag 8 september 2007, staat in het teken van Michiel de Ruyter in Uithoorn. Evenals vorige edities zal er dit jaar een kunst en cultuurmarkt plaatsvinden op en rondom het Fort aan de Drecht. Op deze kunst en cultuurmarkt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: