De Baat (3e)

GVM’79 Acrogym sluit seizoen gezellig af


Geplaatst op: 13 juli 2007
Gymzaal de Brug – Afgelopen donderdag was het dan zover, de laatste Acrogym-les van het seizoen 2006-2007. De les was voor iedereen die dit jaar aan acrogym heeft gedaan, zowel de recreanten als de selectie Acroers.

Om 17:00 was iedereen aanwezig om met de les te beginnen. De bedoeling van vandaag was om met je team zoveel mogelijk punten te scoren met de wedstrijdjes die door de trainster waren bedacht. Zo begon iedereen met het afleggen van een parcours met obstakels. Daarna was het de bedoeling dat ieder groepje een dansje van 4 keer 8 tellen bedacht en instudeerde in 10 minuten, zonder dat ze wisten op welk muziekje ze het later moesten uitvoeren. Dit gaf een heel gevarieerde uitslag, alhoewel het duidelijk was dat JUMPEN op elke muziek kan. Na het dansen kwam de handstandwedstrijd. Dit is een beruchte wedstrijd onder gymnasten, het gaat erom wie het langste in handstand kan blijven staan. Een beetje tegen de regels in deden we dit keer mét lopen. Na de handstand, kwam dezelfde variant met de hoelahoep. Hierbij werd pijnlijk duidelijk dat de meeste acrogymnasten geen hoelahoep thuis hebben.

Tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk salto’s en koprollen in 1 minuut liepen de gemoederen weer hoog op, toen een aantal gymnasten wat makkelijk een salto kan, toch een koprol deden. Echter er was duidelijk van tevoren gezegd dat dit toegestaan was. Toch knap als je met 8 personen 56 koprollen in 1 minuut kan maken!!! Daarna was het tijd voor het strategische spel. Deze wedstrijd bestond uit een aantal kleine wedstrijdjes, waarbij je elke keer één of twee teamleden moest inzetten. De beperking bestond eruit dat je bij elk wedstrijdje andere teamleden in moest zetten en dus niet steeds van je meest getalenteerde acrogymnast uit mocht gaan. De wedstrijdjes waren voor iedereen goed te doen en een aantal gymnasten verrasten de trainerster dan ook enorm. Zo wist niemand dat Frederike eigenlijk ook heel lenig is. Dennis niet zo goed kan optrekken, maar wel heel erg snel en krachtig is bij het op en afspringen van een verhoging in ligsteun. Robyn al best lang op 1 been kan staan. Fleur nog best als bovenpartner door het leven kan. Swetta zegt dat ze niet kan handstand wandelen, maar dat eigenlijk heel goed kan. Florine heel lang op haar handen kan staan.

Shelly en Matthijs zich allebei 10 x kunnen optrekken tot met hun kin boven hun handen. Melanie en Marleen goede teamcaptains zijn. Sem een medcinbal heel goed kan overgooien. Sanne en Mandy beide even lenig zijn in hun rug. Demy en Kelly super lang en super goed spreidhoeksteun kunnen. Sabine best haar tenen kan strekken tijdens de krokodil. Claudia niet echt tegen haar verlies kan. Lotte en Mare niet uit elkaar te houden zijn, omdat het zusjes zijn. Lorena,Joëlla en Bibian niet zomaar opgeven wat betreft armkracht. Mariska Steenstra en Tessa snel kunnen koprollen. Priscilla met haar gebroken elleboog toch alweer heel veel kan. Sidney ook van spreidhoeksteun naar krokodil kan. Laura leuke danspasjes weet te verzinnen. Mariska Kolijn een hele mooie Y-stand kan. Ulijn als één van de weinigen heel lang kan hoelahoepen.

Na de spelletjes werd het geheel afgesloten met een diner, wat samengesteld was door de gymnasten zelf. Zo was er keuze uit heerlijke salades, gehaktballetjes, sate, stokbrood en fruitsalade. Ook was er voor ieder wat lekkers te drinken. Al met al was het een geslaagde afsluiting. Deze afsluiting was net als het gehele seizoen niet mogelijk, zonder de inzet van een heleboel ouders. Via deze weg wil ik alle ouders die dit jaar hebben geholpen dan ook hartelijk bedanken. Een speciaal bedankje wil ik nog geven aan Fleur Janmaat die dit jaar toch maar weer de winnende demo in Beverwijk heeft gemaakt! Ik wens iedereen een fijne vakantie en hoop je heelhuids weer terug te zien na de vakantie.

We zijn nog opzoek naar talentvolle gymnasten bij de acrogym. Zowel in de recreatie als in de selectiegroepen is nog plaats. Voor meer informatie neem even contact op met onderstaand nummer of kom langs als de scholen weer beginnen op donderdag van 16:00 – 17:30 in gymzaal de Brug. Tel:0287-274010

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GVM’79 Acrogym sluit seizoen gezellig af

Gymzaal de Brug – Afgelopen donderdag was het dan zover, de laatste Acrogym-les van het seizoen 2006-2007. De les was voor iedereen die dit jaar aan acrogym heeft gedaan, zowel de recreanten als de selectie Acroers. Om 17:00 was iedereen aanwezig om met de les te beginnen. De bedoeling van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: