001 -Family

Bouw bedrijfswoningen op industrieterrein aan banden


Geplaatst op: 10 juli 2007
De bouw van bedrijfswoningen op het bedrijventerrein in Mijdrecht en op bedrijventerrein Voorbancken in Vinkeveen wordt aan strengere regels onderworpen. Het college van B en W heeft daartoe maandag 9 juli de notitie Bedrijfswoningen vastgesteld.

In de notitie staat omschreven aan welke voorwaarden moet worden voldaan voordat toestemming wordt gegeven voor de bouw van een bedrijfswoning. Uitgangspunt tot nu toe was dat er een ‘noodzakelijk’ verband moest zijn tussen bedrijf en woning. Maar om te bepalen of een bedrijfswoning noodzakelijk was ontbraken duidelijke criteria. In de notitie Bedrijfswoningen staat omschreven aan welke criteria moet worden voldaan voordat een bedrijfwoning gebouwd mag worden.

Het college wil met de notitie een verdere groei van bedrijfwoningen op de bedrijventerreinen be-perken. Bedrijfswoningen belemmeren in toenemende mate de vestiging van nieuwe bedrijven en de groei van bestaande bedrijven, doordat ze bepalend zijn bij de afgifte van een milieuvergunning. Het college acht dit in het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein en vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan niet langer wenselijk.

De notitie ligt vanaf heden terinzage in het gemeentehuis te Mijdrecht, balie Bouw- en woningtoezicht, Croonstadtlaan 111. Openingstijden: ma. t/m do. 08.30-16.00 uur, vr. 08.30-12.30 uur en ma. avond 17.30-19.30 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bouw bedrijfswoningen op industrieterrein aan banden

De bouw van bedrijfswoningen op het bedrijventerrein in Mijdrecht en op bedrijventerrein Voorbancken in Vinkeveen wordt aan strengere regels onderworpen. Het college van B en W heeft daartoe maandag 9 juli de notitie Bedrijfswoningen vastgesteld. In de notitie staat omschreven aan welke voorwaarden moet worden voldaan voordat toestemming wordt gegeven … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: