001 - Bader

Met gestolen fiets langs politiebureau Mijdrecht


Geplaatst op: 10 juli 2007
Mijdrecht - Twee fietsdieven hadden op maandag 9 juli kennelijk niet gerekend op de oplettendheid van een politieman. Het tweetal werd aangehouden.

Rond 10.40 uur zag een politieman twee mannen langs het politiebureau lopen, één van de mannen was een ‘ambtshalve bekende’ van de politieman. Twee minuten later zag dezelfde politieman de ‘heren’ weer langs het politiebureau lopen, maar nu hadden zij een nieuw ogende fiets bij zich. De agent rook onraad en rende samen met een collega het politiebureau uit en hield de verdachten staande. Zij verklaarden de fiets te hebben gevonden. Gezien het niet erg geloofwaardige verhaal werd het tweetal aangehouden. De ambtshalve bekende verdachte was een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De ander gaf zijn personalia op, maar bij controle daarvan, bleken die vals te zijn. Uiteindelijk bleek het om een 22-jarige Pool te gaan.

De verdachten verklaarden de fiets te hebben gevonden en hem naar het politiebureau te hebben willen brengen. Daarbij was het toch wel vreemd dat het tweetal het bureau al was gepasseerd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. In het politiebureau bleek tevens dat de Poolse verdachte nog een straf van 30 dagen uit moest zitten.

Van de diefstal van de fiets is tot op heden geen aangifte gedaan. Aan de eigenaar van deze nieuw ogende Gazelle wordt verzocht aangifte van de diefstal te doen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Met gestolen fiets langs politiebureau Mijdrecht

Mijdrecht - Twee fietsdieven hadden op maandag 9 juli kennelijk niet gerekend op de oplettendheid van een politieman. Het tweetal werd aangehouden.Rond 10.40 uur zag een politieman twee mannen langs het politiebureau lopen, één van de mannen was een ‘ambtshalve bekende’ van de politieman. Twee minuten later zag dezelfde politieman … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: