001 - Bader

Mastwijk Taekwondo 3 zwarte banders rijker


Geplaatst op: 6 juli 2007
Tijdens de Regionale Danexamens te Hoogwoud (NH) was Mastwijk Taekwondo weer van de partij en deze maal met vijf deelnemers in de leeftijd 9 tot 45 jaar.

Er waren maar liefst 52 deelnemers uit de regio en deze keer was het een extreem hoog aantal en het zou dus een lange dag gaan worden voor alle deelnemers en bezoekers.

De deelnemers van Mastwijk Taekwondo bestonden uit: Charlotte Zwager, Cindy de Jong, Vincent Hartong, Charly Hendriks en Achmed Bouslimane.

Cor Mastwijk was tijdens dit Regionale examen weer examinator en daarom werd de coaching waargenomen door Remko van Gerven en Marcel Fiorenza.

Nadat al enkele velden waren begonnen en er een middagpauze was geweest kon als eerste van de groep van Mastwijk Taekwondo Charly Hendriks (44 jaar) aantreden samen met partner Marcel Fiorenza.

Het programma bestond uit:
Theorie: een vijftiental meerkeuze vragen omtrent de technieken in het Taekwondo.

Poomsae:
verplichte loopvormen die bestaan uit diverse Taekwondo technieken en waar er een drietal van moesten worden gelopen.

Stapssparingen:
de deelnemer verzorgt met de partner een vijftiental verplichte verdedigingen tegen stootaanvallen met vooral arm en beentechnieken.

Zelfverdediging:
de deelnemer moet zichzelf verdedigen tegen vastgrijpen, klemmen en kleding aanvallen door de partner.

Sparren:
anderhalve minuut full contact vechten met volledige beschermkleding volgens de Olympische regels, een conditioneel zwaar onderdeel.

Breektechnieken:
drie breektechnieken in één doorgang op hout (30x30x1.8 cm) waarbij de eerste breektechniek wordt opgedragen door de examencommissie.

Kinderen onder de vijftien jaar breken planken van één centimeter.

Charly wist een prima examen af te ronden maar moest net als alle andere deelnemers wachten tot het einde en dat zou nog even duren, spanning dus.

Daarna was al snel Charlotte Zwager aan de beurt en ook zij wist een goed examen te laten zien.

Na Charlotte was de 11-jarige Cindy de Jong degene die het moest laten zien en het sparren verliep niet echt soepel en dit bleek later niet voldoende te zijn wat resulteerde dat zij in december voor dit onderdeel een herexamen mag doen.

Achmed Bouslimane wist wel een goed examen af te werken en vooral stapssparring en zelfverdediging verliepen goed.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo 3 zwarte banders rijker

Tijdens de Regionale Danexamens te Hoogwoud (NH) was Mastwijk Taekwondo weer van de partij en deze maal met vijf deelnemers in de leeftijd 9 tot 45 jaar. Er waren maar liefst 52 deelnemers uit de regio en deze keer was het een extreem hoog aantal en het zou dus een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: