001 -Family

Bezoek Museum De Ronde Venen gratis op 14 en 15 juli!


Geplaatst op: 6 juli 2007
In het kader van Een gratis rondje Musea (www.gratisrondjemusea.nl) is Museum De Ronde Venen dit jaar op zaterdag 14 en zondag 15 juli gratis toegankelijk van 09.00 tot 17.00 uur. In het museum wordt het verhaal verteld van de mensen die eeuwenlang ploeterden in dit drassige gebied om een leven op te bouwen. Dit deden zij vooral in de turfindustrie. Een voordeel van de natte veengronden was namelijk dat het zeer geschikt was om turven van te maken. Prachtige historische kaarten, unieke dokumenten, oude foto’s en vele gereedschappen worden tentoongesteld in het museum en geven met elkaar een beeld van vervlogen tijden.

Het is tevens een unieke mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstelling Dorpsgenoten & Hollandgänger te bezichtigen, welke vertelt over de Duitse seizoenarbeiders die in de 17e tot de 19e eeuw naar De Ronde Venen kwamen om hier te werken in de turfindustrie.

Voor meer informatie
Museum De Ronde Venen
Herenweg 240
3645 DW Vinkeveen
T (0297) 262223
E info@museumderondevenen.nl
W www.museumderondevenen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bezoek Museum De Ronde Venen gratis op 14 en 15 juli!

In het kader van Een gratis rondje Musea (www.gratisrondjemusea.nl) is Museum De Ronde Venen dit jaar op zaterdag 14 en zondag 15 juli gratis toegankelijk van 09.00 tot 17.00 uur. In het museum wordt het verhaal verteld van de mensen die eeuwenlang ploeterden in dit drassige gebied om een leven … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: