001 -Family

Man verdacht van woninginbraak Mijdrecht


Geplaatst op: 5 juli 2007
Mijdrecht - De niet van verlof teruggekeerde 26-jarige man uit Uithoorn, die zondagavond 1 juli werd aangehouden omdat hij zonder helm op een bromfiets reed, wordt verdacht van een inbraak in een woning.

Bij zijn fouillering in afwachting van transport naar de penitentiaire inrichting werden diverse gouden sieraden aangetroffen en een mobiele telefoon. Uit nader ingesteld onderzoek bleek dat deze goederen waren buitgemaakt bij een inbraak in een woning in de vroege ochtenduren van zondag 1 juli in Vrouwenakker.

De bewoners van deze woning lazen in de krant het artikel over het aantreffen van de sieraden en namen contact op met de politie. De bromfiets waarop de Uithoornaar reed, bleek eigendom te zijn van een 18-jarige inwoner van Mijdrecht. Hij verklaarde dat hij zijn bromfiets had uitgeleend aan de Uithoornaar. De bromfiets bleek echter niet verzekerd en was niet voorzien van het verplichte kenteken. De 26-jarige werd geconfronteerd met de aangetroffen en in beslag genomen voorwerpen. Hij wilde daarover echter geen verklaring afleggen en beriep zich op zijn zwijgrecht. De inmiddels in verzekering gestelde 26-jarige verdachte is donderdag 5 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Man verdacht van woninginbraak Mijdrecht

Mijdrecht - De niet van verlof teruggekeerde 26-jarige man uit Uithoorn, die zondagavond 1 juli werd aangehouden omdat hij zonder helm op een bromfiets reed, wordt verdacht van een inbraak in een woning. Bij zijn fouillering in afwachting van transport naar de penitentiaire inrichting werden diverse gouden sieraden aangetroffen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: