001 - Bader

“Rollatorspreekuur” wint 2e Prijs.


Geplaatst op: 4 juli 2007
De stichting Consument en Veiligheid heeft in het vroege voorjaar een prijs uitgeloofd voor het meest innovatieve idee rond Veiligheid voor ouderen. Het is immers zo dat ouderen een groot risico lopen te vallen maar zich daar lang niet altijd van bewust zijn. De Stichting Welzijn Ouderen heeft daar op ingespeeld door een aantal vrijwilligers op te laten leiden om voorlichting te kunnen geven aan ouderen over een veilige woonomgeving.

Uit dit project is het idee over het houden van rollatorspreekuren eigenlijk als vanzelf ontstaan. Immers, veel ouderen maken gebruik van een rollator en het is belangrijk dat ook dit veilig gebeurt. Is de hoogte goed afgesteld, doen de remmen het nog?

Sinds november 2006 kunnen senioren hiervoor maandelijks terecht op het rollatorspreekuur, welke wordt gehouden in Zuiderhof. Twee vrijwilligers van het project Veilig Thuis zijn aanwezig om de rollator te controleren maar ook, en dat is nog belangrijker, weer helemaal in orde te maken. Terwijl de klant geniet van een kopje koffie vindt de inspectie plaats.

De stichting Consument & Veiligheid vond dit spreekuur een goed voorbeeld voor andere gemeenten en kende de tweede prijs toe.

Deze prijs wordt 10 juli om 10.00 uur uitgereikt in Zuiderhof aan de betrokken vrijwilligers. De prijs bestaat uit een optreden van faria clowns. De Stichting Welzijn Ouderen heeft besloten deze prijs ten goede te laten komen aan de bewoners van Zuiderhof. Het is immers zo dat de stichting daar regelmatig gastvrij haar activiteiten, waaronder het rollatorspreekuur, kan aanbieden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Rollatorspreekuur” wint 2e Prijs.

De stichting Consument en Veiligheid heeft in het vroege voorjaar een prijs uitgeloofd voor het meest innovatieve idee rond Veiligheid voor ouderen. Het is immers zo dat ouderen een groot risico lopen te vallen maar zich daar lang niet altijd van bewust zijn. De Stichting Welzijn Ouderen heeft daar op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: