001 -Family

Wereldtoppers op darttoernooi tijdens feestweek RKDES


Geplaatst op: 4 juli 2007
Kudelstaart – Het is de organisatie van de feestweek van RKDES gelukt om wereldtoppers naar de dartavond op dinsdag 21 augustus te halen. In de feesttent aan de Wim Kandreef in Kudelstaart zullen niemand minder dan Tony O’Shea, Mieke de Boer en de zeker in Kudelstaart bekende Floortje van Zanten te bewonderen zijn.

Mieke “Bambie” de Boer heeft als 4-jarig meisje al de eerste pijltjes in haar handen. Het darten zit bij haar in de familie. Vanaf haar 8ste speelt Mieke de Boer in toernooiverband. Zeer zeker niet zonder succes. Vanaf haar 10e tot haar 16e is ze onafgebroken Nederlands ranking kampioene geweest. Het duurt dan ook niet lang voordat Mieke internationale toernooien begint te spelen. In 2002 wint Mieke de World Darts Trophy en in 2003 is ze de jongste deelneemster ooit aan de Embassy (nu Lakeside). Tijdens dat toernooi laat ze een goede indruk achter, ze bereikt de halve finale.

Floortje van Zanten begint een aantal jaren geleden met darten bij de Kudelstaartse dartvereniging Poel’s Eye. In haar eerste jaar wordt ze meteen kampioen bij de dames. Floortje blijkt een talent en al gauw gooit ze internationale toernooien (o.a. in het nationale team), dringt ze de top 10 van de dames ranking binnen en wint ze toernooien. In januari van dit jaar schrijft Floortje een NDB ranking toernooi in Enschede op haar naam en in juni wint ze de Open Didam.

Floortje en Mieke kennen elkaar goed, samen wonnen ze in 2006 als koppel de Primus Masters.

Engelsman Tony “Silverback” O’Shea is sinds 2002 elk jaar te bewonderen op de Lakeside. Zijn beste prestatie was de halve finale in 2004, waar hij verloor van Mervin King. O’Shea is drievoudig Grand Slam- finalist, maar wist er geen enkele op zijn naam te schrijven. Dit jaar lijkt O’Shea zeker in vorm; tijdens the International Darts League van 2007 gooide O’Shea een nine-darter, wat hem toen een nieuwe Opel opleverde. In Kudelstaart zijn geen auto’s te winnen, maar als u mee gaat darten maakt u wel kans om tegen één van deze drie toppers een partij te gooien !

Als u aan het darttoernooi mee wilt doen kunt u zich inschrijven op dinsdag 21 augustus tot 19.30 uur in de feesttent. Deelname aan het toernooi kost 3 euro.

Voor toeschouwers is de entree gratis, u bent van harte welkom aan de Wim Kandreef in Kudelstaart. Voor meer info over de feestweek van RKDES, kijk op de website www.rkdes.nl/feestweek

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wereldtoppers op darttoernooi tijdens feestweek RKDES

Kudelstaart – Het is de organisatie van de feestweek van RKDES gelukt om wereldtoppers naar de dartavond op dinsdag 21 augustus te halen. In de feesttent aan de Wim Kandreef in Kudelstaart zullen niemand minder dan Tony O’Shea, Mieke de Boer en de zeker in Kudelstaart bekende Floortje van Zanten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: