001 -Family

Plastic helden bij De Ronde Venen


Geplaatst op: 4 juli 2007
In de gemeente De Ronde Venen kunnen inwoners vanaf 2 juli nu ook hun plastic flessen en flacons scheiden van het restafval. Voor een periode van 8 maanden doet de gemeente mee aan een proef voor de gescheiden inzameling van dit afval.

Plastic flessen kunnen we recyclen en dat betekent minder afval en minder schade aan het milieu. Om die reden doet de gemeente graag mee aan de proef. “We willen inwoners de mogelijkheid bieden om hun afval zo goed mogelijk te scheiden, ook al betreft het nu nog een proef”, aldus wethouder Dekker van milieu. “Bovendien draagt het bij aan een gezonde, veilige en aangename leefomgeving voor on-ze inwoners”.

Wethouder Dekker gaf samen met de vertegenwoordigers van alle betrokken organisaties het goede voorbeeld door plastic flessen in de speciale afvalzakken te verzamelen. Daarmee startte de proef in de gemeente De Ronde Venen, want vanaf maandag 2 juli start de huis-aan-huis-verspreiding van de speciale afvalzakken en aanvullende informatie.

Om van deze proefinzameling een succes te maken, doen we als gemeente een beroep op onze inwoners. Daarnaast maken de organisaties SITA en AVU de gescheiden inzameling mede mogelijk in De Ronde Venen. Gezamenlijk werken we zo aan een beter milieu.

De Stichting Nedvang (Nederland van afval naar grondstof) is initiatiefnemer van de proef. Zij streven ernaar dat de aparte inzameling van plastic flessen net zo gewoon wordt als de gescheiden inzameling van bijvoorbeeld papier en glas. Aan de proef doen circa 20 gemeenten mee om te be-palen wat de beste methode is voor de gescheiden inzameling van de plastic flessen. In De Ronde Venen worden de plastic flessen maandelijks aan huis opgehaald. In andere proefgemeenten komen speciale containers naast de glasbakken te staan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Plastic helden bij De Ronde Venen

In de gemeente De Ronde Venen kunnen inwoners vanaf 2 juli nu ook hun plastic flessen en flacons scheiden van het restafval. Voor een periode van 8 maanden doet de gemeente mee aan een proef voor de gescheiden inzameling van dit afval. Plastic flessen kunnen we recyclen en dat betekent … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: