001 - Escaperoom aglemeen

Petje af voor turners uit Mijdrecht


Geplaatst op: 2 juli 2007
Alle drie de turners die de regiofinale gehaald hadden, Kees van den Brand, Thom Zonneveld en Dylan Brugman, hebben allemaal een medaille in de wacht gesleept.

Vroeg op de dag was het de beurt aan Kees, hij had zich als 4de voor deze finale geplaatst, maar liet zien waar hij toe in staat is. Hij begon op voltige en ondanks een val scoorde hij het tweede cijfer. Op ringen was hij vervolgens heer en meester hij turnde hier ruim een punt meer dan de tegenstand. Ook op sprong was Kees ook het beste met twee maal een mooie hoge salto tot stand. Op brug, een heel moeilijk toestel, moest Kees wat tienden van zijn voorsprong inleveren maar hij stond nog steeds aan kop. Door op rek erg netjes te turnen en doordat hij de enige was met een salto als afsprong, sloeg Kees weer een grote slag als het ging om de medailles en met nog maar een toestel was hij bijna zeker van de overwinning. Wederom turnde hij op vloer erg strak, en hij scoorde hier het tweede cijfer. En uiteindelijk werd hij met ruim 4 punten verschil eerste. En dat is wel een heel bijzondere prestatie.

Thom en Dylan waren aan de beurt in de tweede ronde en beiden hadden wel medaille kansen, ook Thom, die door een polsblessure zijn landelijke reeks in het water zag vallen. Dylan daarentegen had een maand geleden al geschitterd op het NK, door een hele goede voorbereiding en heel veel inzet werd hij daar zesde. Door deze prestatie kwam hij in beeld bij een topvereniging in de buurt en wie weet is hij volgend jaar tot nog veel grotere dingen in staat.

Thom begon zijn wedstrijd op voltige, door zijn blessure was de voorbereiding op dit toestel niet ideaal, maar door zijn ervaring en door erg netjes te werken scoorde hij hier een mooi cijfer en na het eerste toestel stond hij er goed voor, Dylan begon zijn wedstrijd op rek en hij turnde hier een aardige oefening maar ondanks dat werd de oefening niet erg gewaardeerd door de jury. Daarna ging hij naar vloer en door even met zijn handen aan de vloer te komen bij zijn slot serie verloor hij 8 tienden op zijn concurrenten. Thom moest naar ringen en turnde hier als enige een oefening met een uitgangswaarde van 20 punten, hij liet in de netheid wat steekjes vallen dus kwam hij niet tot de hoogste score. Vervolgens ging Thom naar sprong, hij maakte een goede salto en een goede overslag en dat resulteerde in een zeer mooie 18.80. Dylan ging op dat moment naar voltige, een toestel dat steeds beter gaat, hij scoorde dan ook voor het eerst boven de 10 namelijk een 10.05. Daarna ging Dylan naar ringen, door heel netjes te turnen kwam hij ook hier tot een heel mooie score. Thom ging naar brug en turnde hier een goede oefening met als enige een salto als afsprong, maar net als eerder kwam hij in zijn afwerking iets te kort. Daarna kwam hij op zijn op een na laatste toestel, namelijk rek, door een val bij de afsprong moest hij de concurrentie hier een klein beetje laten gaan. Dylan ging naar sprong en maakte hier een tshukahara dat is twee keer over de kop in een sprong, hij viel niet bij zijn landing maar had wel 2 passen nodig om te blijven staan, desondanks scoorde hij wel de hoogste score op dit toestel. Dylans laatste toestel was brug en hier turnde hij een zeer strakke oefening en dat bleek ook uit de score, Thom sloot af op vloer hier ontliepen alle turners elkaar maar weinig en daar door eindigde Thom net als Dylan op een derde plaats. Zeer mooie prestatie van de twee turners, ook omdat ze allebei dit jaar een leeftijdsniveau omhoog moesten. Jullie zullen nog veel horen over deze turners.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Petje af voor turners uit Mijdrecht

Alle drie de turners die de regiofinale gehaald hadden, Kees van den Brand, Thom Zonneveld en Dylan Brugman, hebben allemaal een medaille in de wacht gesleept. Vroeg op de dag was het de beurt aan Kees, hij had zich als 4de voor deze finale geplaatst, maar liet zien waar hij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: