001 -Family

Johan Baas Veenlopers Clubkampioen


Geplaatst op: 2 juli 2007
Vorige week zondag 24 juni werden voor de 23e keer de clubkampioenschappen van AV De Veenlopers gehouden. Met dank aan de gastvrijheid van korfbalvereniging Atlantis die zoals eerdere jaren De Veenlopers weer onderdak verleende.

Onder bewolkte omstandigheden maar met een redelijke temperatuur en niet al te veel wind was de opkomst hoog.

Bij de kinderloop waren er 18 enthousiaste lopers die de 1 km volbrachten. Snelste jongen was Jelte Dirkson en bij de meisjes Susan de Bruin.

Daarna was het de beurt aan de recreatielopers die 5 km voorgeschoteld kregen. Vanuit de recreantengroep die begeleid wordt door trainer Ed de Graaff werd de titel bij de mannen opgeëist door Erik van Waveren in 25 min 13 sec, en bij de dames door Annette van Doorn in 28 min en 1 sec.

Om kwart over 3 was de start van het hoofdnummer, de 10 km.

Er gingen in totaal 32 lopers van start in nog steeds droge omstandigheden. Er waren kansen voor andere lopers door het ontbreken van de clubkampioen van 2006 Michael Woerden, wegens verplichtingen elders.

Johan Baas rook zijn kansen en ging er direct vol in. Hij wist dit tot een goed einde te brengen. Hij werd zonder verdere bedreiging overall winnaar in 38.52 min en mag zich een jaar lang clubkampioen noemen. Hij pakte eveneens de titel in de categorie M45.

In de andere categorieën werd Adriaan Brinksma winnaar bij de mannen senioren, Martien Lek bij de M35 en Bertus Vrielink bij de M55. Bertus verbeterde en passant zijn eigen clubrecord tot een scherpe 39.52. Bij de dames ging de titel naar Karin van Waveren.

Traditiegetrouw werd het geheel afgesloten met een gezellige barbecue, waarbij de nodige ervaringen en belevingen onder het genot van een hapje en drankje werden uitgewisseld.

Michael Woerden liep deze dag de uiterst sterk bezette Marquetteloop in Heemskerk. Ondanks zijn mooie 1.12.44 op de halve marathon behaalde hij een 23e plek; hij werd overigens wel 3e Nederlander.

Afgelopen zaterdag etaleerde Bertus Vrielink wederom zijn uitstekende vorm. Hij liep een halve marathon in Almere. Hij behaalde een uitstekende derde plaats overall en –uiteraard – de eerste plaats in de categorie 60+. Bertus had slechts 1.28.04 nodig om de ruim 21 kilometer af te leggen.

Wilt u ook ervaren wat het is om onder deskundige begeleiding te lopen, kom dan eens vrijblijvend meetrainen op de dinsdagavond om 19.30. Verzamelpunt is het parkeerterrein tussen Garantiemeubel en Westhoek Wonen op de Rendementsweg, industrieterrein Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Johan Baas Veenlopers Clubkampioen

Vorige week zondag 24 juni werden voor de 23e keer de clubkampioenschappen van AV De Veenlopers gehouden. Met dank aan de gastvrijheid van korfbalvereniging Atlantis die zoals eerdere jaren De Veenlopers weer onderdak verleende. Onder bewolkte omstandigheden maar met een redelijke temperatuur en niet al te veel wind was de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: