001 -Family

Zuwe Maria-Oord en Centrum Maliebaan starten samenwerking


Geplaatst op: 28 juni 2007
Zuwe Maria-Oord (Vinkeveen) en Centrum Maliebaan (Utrecht) gaan samenwerken op het gebied van huisvesting en de behandeling van Korsakov-patienten.

Zuwe Maria-Oord gaat Centrum Maliebaan ondersteunen in de opvang en biedt de Korsakov-patiënten een woon- of verblijfmogelijkheid aan. Daarnaast gaan beide organisaties hun kennis uitwisselen door medewerkers bij elkaar stage te laten lopen. De samenwerking is vastgelegd in een convenant, dat op 26 juni jl. is ondertekend.

Korsakov
Korsakov is een ernstige vorm van hersenschade, die gekenmerkt wordt door geheugenstoornissen. Daarnaast komen ook evenwichtstoornissen en karakterveranderingen voor, waarbij met name het gebrek aan initiatief opvalt. De oorzaak van het Korsakov syndroom is langdurig alcoholgebruik in combinatie met slechte voeding. Veel Korsakov-patienten zijn niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Centrum Maliebaan ervaart dat het moeilijk is om voor hen een woonvoorziening te vinden. Zuwe Maria-Oord biedt deze groep mensen een woon- of verblijfmogelijkheid aan.

Kennisuitwisseling
De kennis van beide organisaties wordt ingezet om tot een goed en gericht zorgaanbod te komen. Medewerkers van Zuwe Maria-Oord gaan stage lopen bij Centrum Maliebaan en andersom. Deze stages worden multidisciplinair ingezet. Dat houdt in dat naast stages voor de verzorgenden en verpleegkundigen ook andere professionals, bijvoorbeeld psychologen, stage gaan lopen.

Het convenant is een stap richting het laten verdwijnen van de scheidingsmuren binnen de zorgsector. De samenwerking moet een goede aansluiting bewerkstelligen tussen een behandelinstelling als Centrum Maliebaan en een woon-/verblijforganisatie als Zuwe Maria-Oord. De partners kunnen zo meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Zuwe Maria-Oord kan van de specifieke kennis van Centrum Maliebaan gebruik maken, Centrum Maliebaan breidt de bestaande mogelijkheden in de verslavingszorg uit.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Zuwe

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zuwe Maria-Oord en Centrum Maliebaan starten samenwerking

Zuwe Maria-Oord (Vinkeveen) en Centrum Maliebaan (Utrecht) gaan samenwerken op het gebied van huisvesting en de behandeling van Korsakov-patienten. Zuwe Maria-Oord gaat Centrum Maliebaan ondersteunen in de opvang en biedt de Korsakov-patiënten een woon- of verblijfmogelijkheid aan. Daarnaast gaan beide organisaties hun kennis uitwisselen door medewerkers bij elkaar stage te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: