001 - Bader

Gemeente koopt eerste woning Van Damlaan te Wilnis


Geplaatst op: 26 juni 2007
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft 26 juni besloten de woning Van Damlaan 94 in Wilnis aan te kopen. De woning ligt in het gebied waar het college een nieuwe verbinding wil realiseren tussen Marickenzijde en de bestaande bebouwing van Wilnis. Op 28 juni neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

Om de verbinding te realiseren dienen 28 woningen en 8 garages te worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komen, behalve de nieuwe verbindingsweg, 20 tot 28 nieuwe woningen met veel groen. De nieuwe verbinding is nodig om te zorgen voor een veilige afwikkeling van het verkeer in de toekomst.

Het college heeft besloten tot aankoop van de woning over te gaan voordat de gemeenteraad een besluit heeft genomen, omdat de woning al geruime tijd te koop stond. Potentiële kopers haakten tel-kens af indien werd gemeld dat de woning mogelijk gesloopt zou worden.

De eigenaren hebben daarom onlangs gevraagd of de gemeente de woning wil kopen om een einde te maken aan de onzekerheid. Dat zou hen in staat stellen een vervolgstap te maken en eventueel een andere woning te kopen. Het college heeft besloten aan het verzoek mee te werken om op die wijze een eind te maken aan de onzekerheid van de eigenaren.Aankoop van de woning houdt niet in dat deze gelijk wordt gesloopt. Tot het moment dat de verbinding wordt gerealiseerd zal de woning tijdelijk door de gemeente worden beheerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente koopt eerste woning Van Damlaan te Wilnis

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft 26 juni besloten de woning Van Damlaan 94 in Wilnis aan te kopen. De woning ligt in het gebied waar het college een nieuwe verbinding wil realiseren tussen Marickenzijde en de bestaande bebouwing van Wilnis. Op 28 juni neemt de gemeenteraad hierover een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: