001 -Family

Nieuwe zwembadcomplex: alles onder één dak


Geplaatst op: 26 juni 2007
Op 26 juni 2007 heeft het college besloten over het ontwerp voor het nieuwe zwembad met aanvullende voorzieningen. Het zwembadcomplex wordt gerealiseerd door Vaessen/Optisport.

Twee geselecteerde partijen, Vaessen/Optisport en Van den Belt-ConeGroup, hebben op

23 en 24 mei hun ideeën en ontwerpen voor het nieuwe zwembadcomplex gepresenteerd. De presentaties zijn daarna enige tijd tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis.

Beide plannen hebben een duidelijk andere visie gegeven op de stedenbouwkundige en architectonische invulling van de locatie. Vaessen/Optisport heeft één gebouw ontworpen, dat zich uitstrekt over de lengte van de kavel. Door de gebogen gevel gaat het gebouw op een logische wijze op in de omgeving. En tegelijkertijd is het een geheel eigen verschijning. Met name de hoge kop aan de Mijdrechtse Dwarsweg zal een niet te missen beeldmerk worden. Met het ontwerp van Vaessen/Optisport wordt op een meer overtuigende manier invulling gegeven aan de eisen die aan het ontwerp werden gesteld.

Daarnaast komt de invulling van de aanvullende voorzieningen met ‘health en leisure’ (ofwel gezondheid- en vrijetijdsvoorzieningen) goed tot zijn recht in één gebouw. De aanvullende voorzieningen worden voor een groot deel gevuld door de Optisport Health Club met een fitness en spinningruimte. In de nog beschikbare ruimte voor deze voorzieningen, wil Vaes-sen /Optisport plaatselijke ondernemers de mogelijkheid bieden om hun onderneming te ves-tigen. Gedacht wordt aan een grand café, ruimten voor zorg en lichaamsverzorging, bijvoor-beeld fysiotherapie, beautysalon, kapsalon, pedicure, nagelstudio, etc.

De ontwerpen en plannen zijn aan de hand van drie criteria zorgvuldig beoordeeld door de adviescommissies en gunningscommissie. Deze criteria zijn: ruimtelijk en functionele kwaliteit; architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit en de kwaliteit van de exploitatie. Daarnaast is er zorgvuldig gekeken naar de reacties van de inwoners. Op basis van de adviezen en het unanieme voorstel van de gunningscommissie is het college tot het besluit gekomen om het nieuwe zwembad te gunnen aan het consortium Vaessen / Optisport. Wethouder Jacques Dekker is zeer verheugd met deze keuze: “Het was een moeilijke keuze, maar met dit ont-werp en deze ideeën kunnen we een aantrekkelijk zwembadcomplex realiseren. De aanvullende voorzieningen voorzien in de behoeften van verschillende doelgroepen. Maar waar het natuurlijk in eerste instantie om draait is zwemmen. We kunnen meer zwemles dan ooit tevoren aanbieden; 70% van de beschikbare tijd wordt straks ingevuld met zwemlessen en als gemeente zijn we daar best trots op”.

Het college hoopt dat volgend jaar mei de 1e paal de grond in kan en dat eind 2009 het nieuwe zwembad kan worden geopend.

Nog enkele feiten:
- Locatie: het nieuwe zwembadcomplex komt aan de Veenweg in Mijdrecht
- Het nieuwe zwembad krijgt een bruto vloeroppervlakte van 4000 m2.
- Het wedstrijdbad omvat 25 bij 17 meter.
- Daarnaast komt er ook een doelgroepenbad van 16 bij 10 meter.
- Verder kan je straks recreatief zwemmen in een bassin van ongeveer 200 m2 met een grote glijbaan en een extra peuterbad van 40 m2.
- Buiten is er een ligweide, zonder buitenbassin.
- Aan de zijkant van de gevel komt een outdoor klimwand

VandenBelt-ConeGroup:
Van den Belt presenteerde een concept met naast een zwembadgebouw een hotel waarbij de nadruk lag op wellness (welbevinden). Van den Belt heeft met de groene daken en be-tonnen schijven ingezet op een bijzondere interpretatie van de polder en het park. Het be-loopbare dak is een mooi idee, maar is slechts voor een bescheiden deel echt toegankelijk en bestaat uit een helling waar bezoekers niet kunnen verblijven. De gevoeligheid van dit soort plekken voor vandalisme wordt ondersteund in de keuze voor beton, dat aantrekkelijk is voor het aanbrengen van graffiti.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe zwembadcomplex: alles onder één dak

Op 26 juni 2007 heeft het college besloten over het ontwerp voor het nieuwe zwembad met aanvullende voorzieningen. Het zwembadcomplex wordt gerealiseerd door Vaessen/Optisport. Twee geselecteerde partijen, Vaessen/Optisport en Van den Belt-ConeGroup, hebben op 23 en 24 mei hun ideeën en ontwerpen voor het nieuwe zwembadcomplex gepresenteerd. De presentaties zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: