001 -Family

Menners van instructrice Mirjam Pappot trots naar huis met het fel begeerde koetsiers bewijs


Geplaatst op: 25 juni 2007
Elk jaar organiseert Paardensport vereniging Troje in samenwerking met Stal Zadelpret een cursus voor het behalen van het koetsiersbewijs. Ook dit jaar is deze cursus gestart onder begeleiding van Mirjam Pappot in de maand maart.

Vanaf die tijd werd er weer druk geoefend eerst voor het theoretische gedeelte en het droog oefenen op het men toestel. Diverse paarden stonden tijdens de cursus weer klaar om geduldig het in en uitspannen van het tuig te ondergaan. Voor de veiligheid van mens en dier moet dit in een bepaalde volgorde aangeleerd worden. Tijdens dit onderdeel kregen de cursisten tal van vragen gesteld over de benamingen van tuig en paard. Daarna kon men tijdens praktijk oefeningen de zeer gemotiveerde cursisten vinden in het dorpje Waverveen of Wilnis om zich daar zodoende alle handelingen eigen te maken van het mensysteem.

Dat is nog niet zomaar gedaan, want rijden in het verplichte Achenbach systeem (bepaalde leidselvoering) bevat diverse handelingen waar flink op geoefend moest worden. Dat betekende in het begin flinke kramp in de handen maar na talloze malen alle handelingen te oefenen zoals uitgangshouding, gebruikershouding, dressuurhouding, links en rechts omkeert, had iedereen dit onderdeel dan ook goed onder controle. Ook in het verkeer stelde Mirjam haar cursisten behoorlijk op de proef door hen allerlei opdrachten te geven Uiteindelijk onder toeziend oog van Rini Verburg werd zelfs een proef examen afgelegd . Als volleerde koetsiers zaten zij dan ook na het afleggen van het theoretische gedeelte, afgelopen zaterdag 23 juni op de bok naast examinator de heer Boots.

Tijdens het praktijk gedeelte moest men genoegen nemen met flinke plensbuien, maar gelukkig had onze Troje kok bij terugkomst een heerlijke versnapering klaargezet zodat iedereen weer bij kon komen van de doorstane regenbuien en bij sommige toch ook wel barre zenuwen. Dat alle inspanningen van Mirjam en hulp koetsier Rineke niet voor niets is geweest bleek wel toen de examinator de uitslag bekend maakte. Alle cursisten waren geslaagd voor de theorie gedeelten en dat acht cursisten geslaagd waren voor het praktijk gedeelte. Paardensport vereniging Troje en stal Zadelpret zijn dan ook apentrots op deze slagingscore en zij feliciteren cursisten en instructrice Mirjam Pappot met het behaalde resultaat.

Ook zin om een volleerde koetsier of ruiter te worden, kijk dan op de club website www.paardensportverenigingtroje.nl of www.stalzadelpret.nl Daar vindt men alle informatie en foto’s voor opgaven voor lidmaatschap en de cursus koetsiers of ruiter bewijs.

8-07 kunnen de leden van de troje club zich weer opgeven voor de 3e competitie wedstrijd dressuur en de vierde competitie wedstrijd springen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Menners van instructrice Mirjam Pappot trots naar huis met het fel begeerde koetsiers bewijs

Elk jaar organiseert Paardensport vereniging Troje in samenwerking met Stal Zadelpret een cursus voor het behalen van het koetsiersbewijs. Ook dit jaar is deze cursus gestart onder begeleiding van Mirjam Pappot in de maand maart. Vanaf die tijd werd er weer druk geoefend eerst voor het theoretische gedeelte en het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: