001 -Family

Brandweerdag op zaterdag 8 september a.s.


Geplaatst op: 25 augustus 2007
Zoals reeds aangekondigd viert brandweer Wilnis dit jaar z’n 60 jarig jubileum. Een van de jubileum-activiteiten is het organiseren van de brandweerdag. Deze zal in en rond de brandweerkazerne in Wilnis plaatsvinden op zaterdag 8 september vanaf 10.00 uur. Het programma is rond en u wordt getrakteerd op een spannend, gezellig en leerzaam festijn voor het hele gezin.

U kunt kennis maken met alle facetten van het boeiende brandweervak. Er worden demonstraties gegeven door o.a. de jeugdbrandweer en duikers. De Rondeveense brandweeruitrusting wordt getoond, waaronder de nieuwe hoogwerker!!! Natuurlijk zijn er de hele dag rondritten met de brandweerauto, hetgeen door de jeugd vaak als een hoogtepunt wordt ervaren. In de kazerne is historisch beeldmateriaal van brandweer Wilnis te bewonderen.

We zijn zeer trots te kunnen melden dat brandweerman Cor definitief aanwezig zal zijn. Hij is bekend van TV en als schrijver van o.a. het grote brandpreventieboek “brandweerman Cor in vuur en vlam”. In onvervalst Utrechts dialect geeft hij tips over brandveiligheid in en om het huis.

Naast de brandweer laat ook de politie zien wat ze in huis hebben. Te paard en op de mountainbike toont het korps wat het werk bij de politie inhoudt. Zeer spectaculair wordt de demonstratie met politiehonden, hierbij worden zoveel mogelijk op de praktijk lijkende situaties nagebootst zoals arrestaties, zoeken naar verdachten, wapens etc..

Er staan kramen opgesteld waar informatie te verkrijgen is over de ambulancedienst (met een echte ambulance), de brandwondenstichting en de reddingsbrigade. Leuke gadgets zijn te verkrijgen bij de stand van de “brandweerwinkel”.

Als rode draad worden er op 8 september hutten gebouwd. Vanaf 10.00 uur kan je je aanmelden bij de ballonnenstand aan het begin van het terrein. In ploegen van ca 4 personen krijgt de jeugd de kans om al timmerend en zagend hun droomhuis te bouwen. Misschien wel een brandweerkazerne of een heel dorp. De bouw zal op een sensationele wijze worden afgesloten. Hamer en zaag dient men zelf mee te nemen. Voor spijkers, hout en pleisters wordt gezorgd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweerdag op zaterdag 8 september a.s.

Zoals reeds aangekondigd viert brandweer Wilnis dit jaar z’n 60 jarig jubileum. Een van de jubileum-activiteiten is het organiseren van de brandweerdag. Deze zal in en rond de brandweerkazerne in Wilnis plaatsvinden op zaterdag 8 september vanaf 10.00 uur. Het programma is rond en u wordt getrakteerd op een spannend, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: