001 - Bader

NK-Acrogym 2007


Geplaatst op: 25 juni 2007
Landgraaf – Afgelopen weekend was het dan zover de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de Nederlandse kampioenschappen. Dit jaar werden ze georganiseerd door G.V. Olympia uit het Limburgse Landgraaf.

Op zaterdag 23 juni kwamen in alle vroegte de sporters uit Mijdrecht naar de gymzaal, alwaar de Nederlandse Kampioenschappen werden gehouden. En al liet de zaal flink wat de wensen over, toch hing er direct een leuke wedstrijdsfeer.

Als eerste waren Kim, Melanie en Swetta aan de beurt. In het district waren zij al twee keer eerste geworden en vandaag mochten ze laten zien wat ze in een landelijk deelnemersveld waard waren. De balans-oefening verliep prima en na deze oefening stonden de meiden 5e. De tempo-oefening ging wat minder goed, er werd een val gemaakt wat leidde tot 1,0 pnt aftrek. De overige tempo-elementen zagen er goed uit waardoor de dames er toch nog in slaagden een goede score neer te zetten. Helaas maken de concurrenten op zo’n finale dag ook weinig fouten, waardoor de uiteindelijke plaats in het klassement een beetje tegen viel.

In de middag was het de beurt aan Sabine, Fleur en Frederike. Door veel blessureleed hebben deze meiden weinig kunnen trainen, ondanks dat waren ze vast beraden dit NK een goed resultaat neer te zetten. In de balans-oefening gingen alle elementen goed en netjes, maar toch wist de jury een tijdfout te herkennen. De tempo-oefening verliep ook als een trein, met hier en daar wat kleine foutjes. De dames eindigden op een 13e plek. Ook Kelly en Claudia waren in de middag aan de beurt. Dit is hun eerste seizoen samen en de verwachtingen waren nog niet zo hoog gespannen. De bedoeling was dat het een leuke laatste wedstrijd zou worden. Voor hun categorie mochten ze het spits afbijten en de jury (en trainers) stonden versteld van het resultaat. De balans-oefening was nog nooit zo goed gegaan. Na deze oefening stonden de dames op en tweede plaats. Om dit resultaat te behouden was ook een goede tempo-oefening nodig. Deze tempo-oefening verliep ook boven verwachting en het cijfer 26,650 was dat ook hoog te noemen. Nu was het afwachten wat de concurrentie ging doen. Deze deed het ook heel goed en het was dan ook afwachten tot de prijsuitreiking. Claudia en Kelly trokken aan het langste eind en wonnen met 0,133pnt voorsprong op de nummer twee. Ze mochten een mooie gouden medaille naar huis nemen.

Op zondag was het de beurt aan de A-senioren dames trio’s. In deze categorie heeft GVM’79 één team uitkomen. Voor dit team was het de laatste wedstrijd samen en ze besloten er en een gezellige wedstrijd van te maken. Helaas ging het in de balans-oefening direct al mis bij de handstand en het stapelbed, waardoor de score erg laag uitviel. Maar de dames herpakten zich en lieten een super tempo-oefening zien, waar weinig op aan te merken was. Ook de combinatie-oefening ging erg strak, en de uitstraling van de gymnastenwas erg mooi. Daisy, Marleen en Imara eindigden vandaag op een 8e plek. Al met al was het een leuk NK voor GVM’79 en de trainers kijken er dan ook met voldoening op terug. Volgend weekend zullen in de Willestee de onderlinge wedstrijden van GVM gehouden worden. U bent van harte welkom om de prestaties van onze teams nog 1 maal te bewonderen van 9:00 – 10:00.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NK-Acrogym 2007

Landgraaf – Afgelopen weekend was het dan zover de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de Nederlandse kampioenschappen. Dit jaar werden ze georganiseerd door G.V. Olympia uit het Limburgse Landgraaf. Op zaterdag 23 juni kwamen in alle vroegte de sporters uit Mijdrecht naar de gymzaal, alwaar de Nederlandse Kampioenschappen werden gehouden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: