001 - Bader

130 leerlingen geslaagd voor zwemmend redden bij Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen!


Geplaatst op: 21 juni 2007
Op 16 en 18 juni hebben 130 leerlingen van de afdelingen Zwemmend Redden Mijdrecht en Vinkeveen bij Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (onderdeel van Zwemvereniging De Ronde Venen) afgezwommen. De onderstaande leerlingen zijn geslaagd voor zwembrevet A en B, Brevet 1 t/m 6, certificaat Brons en Zilver en Bondsdiploma A en B.

Klik hier voor alle geslaagden.

Leuke en zware oefeningen
Het Zwemmend Redden is in brevetten opgebouwd, waar je stap voor stap leert hoe je iemand kan redden. Belangrijke oefeningen zijn vanaf de kant met een “Klos” of ander hulp- of reddingsmiddel of een broek, jas, tak, etc een drenkeling naar de kant trekken. Je leert hoe een drenkeling in het water vervoerd kan worden met verschillende vervoersmethoden. Verder leer je wat je moet doen als een drenkeling in paniek zich aan jou vastklampt en je onderwater duwt. Behalve al deze vaardigheden, zwem je ook nog veel voor je conditie. Bij de hogere brevetten komt ook EHBO en theorie aan bod. In de theorie wordt onder meer besproken wat de gevaren in binnenwater zijn, hoe iemand te redden in stromend water en wat te doen bij auto te water of een ijsongeval.

Na de hoogste brevetten, kun je ook doorstromen naar Varend Redden of zelfs strandwacht worden!

Op water en strand
Met Varend Redden diploma’s wordt je ingezet voor bewakingen van de Reddingsbrigade. Bewakers zijn aanwezig tijdens de zomerweekenden op de zandeilanden op de Vinkeveense Plassen of bij evenementen en oefeningen. Daarnaast kun je na de opleidingen die je hebt gevolgd ook deelnemen aan de alarmploeg. Deze ploeg staat 24 uur per dag paraat om bij grote rampen opgeroepen te worden voor ondersteuning, zoals bij de watersnood in Limburg in 1994 en 1996 en de dijkverschuiving in Wilnis in 2003.

Van harte gefeliciteerd!
Alle instructeurs en het bestuur van Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen en Zwemvereniging De Ronde Venen feliciteren alle geslaagden van harte met hun fantastische prestaties. Natuurlijk wensen we jullie ook in het volgende seizoen weer veel zwem- en vaarplezier.

Ook zwemmen?
Wil je mee zwemmen, neem dan contact op met de afdeling. Voor de maandagavond in Mijdrecht kun je mailen naar zrm@zdrv.nl en voor de woensdagavond in Vinkeveen kun je mailen naar zrv@zdrv.nl.

Voor meer informatie bel met de ledenadministratie, Karin Keers telefoon 0297-282108 of kijk ook eens op www.ZDRV.nl. De activiteiten van de vereniging worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsors Jachthaven Omtzigt en Outboard Center Wilnis. Wilt u ons ook steunen bij deze activiteiten? Neem dan contact op via PR@ZDRV.nl of 0297-284085.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

130 leerlingen geslaagd voor zwemmend redden bij Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen!

Op 16 en 18 juni hebben 130 leerlingen van de afdelingen Zwemmend Redden Mijdrecht en Vinkeveen bij Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (onderdeel van Zwemvereniging De Ronde Venen) afgezwommen. De onderstaande leerlingen zijn geslaagd voor zwembrevet A en B, Brevet 1 t/m 6, certificaat Brons en Zilver en Bondsdiploma A en B. Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: