001 - Bader

Griezelig Minikamp K.V. De Vinken geslaagd!


Geplaatst op: 19 juni 2007
Ter afsluiting van het seizoen organiseerde K.V. De Vinken voor de jongste jeugd een minikamp. De kinderen bleven overnachten in het Vinkennest onder toezicht van o.a. coaches en trainers. Al tientallen jaren wordt er voor de oudere jeugd (aspiranten en junioren) een kampweek gehouden. Dit jaar werd er voor de vijfde keer een heus minikamp voor de pupillen georganiseerd. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar mochten in hun eigen kantine overnachten. Voor dit spektakel was de kantine angstaanjagend griezelig aangekleed.

Vrijdag 15 juni
Het “Griezel” feest begon op vrijdag 15 juni. Bij aankomst werd de kinderen verteld in welke kleedkamer zij de nacht zouden gaan doorbrengen. Nadat alle plekjes verdeeld waren, alle luchtbedden opgepompt waren en de laatste ouders vertrokken waren, gingen we met z’n allen eten. Dit jaar mochten de kids zelf hun pannenkoeken bakken op gourmetstellen. Het zelfversierde ijs als toetje ging er daarna ook in als koek.

Na het eten gingen de kids attributen knutselen voor het avondspel. Zo konden ze angstaanjagende maskers of een heuse spookoutfit maken. Ook moest er een rammelaar gemaakt worden. Waar dat goed voor was bleek later die avond tijdens het laatste avond/nacht spel. Doordat de weergoden vrijdagavond gunstig gestemd waren, werd er tussen de bedrijven door heerlijk gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld. De pupillen leefden zich erg uit met voetballen, tafeltennissen en met het maken van geknoopte enkelbandjes.

Rond een uur of tien werden de vuurkorven aangestoken. Onder genot van een zakje chips met cola of sinas werden er kampliedjes gezongen en werd het verhaal verteld voor het laatste spel. Er bleek ’s nachts op het sportpark een griezelbende actief te zijn. De Vinkeveense griezelbende had twee prinsesjes ontvoerd. De pupillen werden gevraagd op het terrein op zoek te gaan naar stukjes van een plattegrond om zo te weten te komen waar de prinsesjes zaten. Na een hoop gegil en gegriezel werd deze opdracht vervuld en werden de prinsesjes bevrijd. Met veel lawaai van onder andere de gemaakte rammelaars werden de griezels op afstand gehouden. Om de kids toch een rustige nachtrust te geven werden op het einde de griezels voorgesteld en bleek het gelukkig verkleedde leiding te zijn.

Na dit leuke avondprogramma was het tijd om de slaapzakken op te zoeken en te slapen. Maar daar werd anders dan vorig jaar weinig gehoor aan gegeven. Bij zowel de oudste als de jongste kinderen werd er in de kleedkamers nog lekker gekeet en gesnoept. Maar tegen half 2 vielen er toch veel oogjes dicht en tegen half 4 was het heerlijk stil.

Zaterdag 16 juni
Iedereen werd om half 8 met stadiongastoeters uit hun dromen gehaald. Onder begeleiding werd de ochtendgymnastiek ingezet. Op lekkere muziek werden alle spieren ff wakker geschut. Zo ook de maag, dus was het tijd om te ontbijten. Een voordeel van het late slapen is dat het heerlijk rustig is tijdens het ontbijt.

Na het ontbijt konden de kinderen in groepjes allerlei griezel spelletjes afwerken (doodskop rollen, schminken etc). Door regen kon dit spel helaas niet afgemaakt worden, maar werd er levend griezelkwartet gespeeld. Als afsluiting kreeg iedereen een ijsje en een uniek minikamp t-shirt. Deze t-shirts waren ter ere van het vijfde jubileum dat het minikamp dit jaar vierde. Nadat iedereen het mooie shirt had aangetrokken, er een groepsfoto was gemaakt met de mooie t-shirts en alles was opgeruimd, was het helaas tijd om definitief af te gaan sluiten. Inmiddels waren de eerste ouders, die heimwee hadden gekregen naar hun kinderen, gearriveerd. En zo kwam ook aan het vijfde zeer geslaagde Griezelige Minikamp 2007 helaas een einde.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Griezelig Minikamp K.V. De Vinken geslaagd!

Ter afsluiting van het seizoen organiseerde K.V. De Vinken voor de jongste jeugd een minikamp. De kinderen bleven overnachten in het Vinkennest onder toezicht van o.a. coaches en trainers. Al tientallen jaren wordt er voor de oudere jeugd (aspiranten en junioren) een kampweek gehouden. Dit jaar werd er voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: