001 -Family

Brede school in Vinkeveen uitgesteld


Geplaatst op: 19 juni 2007
Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 19 juni besloten, dat het realiseren van een Brede School nuttig kan zijn. Maar dat er gelet op de instelling van de beoogde partners op dit moment onvoldoende draagvlak is om in Vinkeveen een Brede School te realiseren. De ontwikkeling daarvan wordt uitgesteld tot zich nadere onderwijskundige ontwikkelingen voordoen.

Omdat de gemeente veel waarde hecht aan Brede Scholen zijn de mogelijkheden onderzocht om net als in Mijdrecht ook in Vinkeveen een Brede School te realiseren. Burgemeester en wethouders hebben in dit verband besloten om ook bij de opzet van de Brede School Vinkeveen uit te gaan van het opvangprofiel. Daarom is er overleg gevoerd met directeuren van basisscholen en met vertegenwoordigers van organisaties voor kinderopvang en voor peuterspeelzalen in Vinkeveen. Dit overleg had tot doel om vooraf afspraken te maken over de bedoelde samenwerking. Een aspect van deze samenwerking is de regeling, waarbij de scholen vanaf 1 augustus 2007 verplicht zijn om buitenschoolse opvang voor hun leerlingen te organiseren. In verschillende gesprekken hebben beoogde partners van de Brede School Vinkeveen aangegeven geen meerwaarde te zien in een verregaande samenwerking, zoals bedoeld in de Brede-school-gedachte.

Een Brede School is een samenwerkingsverband tussen partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Doel van het samenwerkingsverband is de ontwikkelingskansen van de kinderen te vergroten. Een ander doel kan zijn een doorlopende, en op elkaar aansluitende opvang te bieden. Onderwijs is in ieder geval participant van een Brede School. Kinderopvang, welzijn, peuterspeelzaal, sport, cultuur, bibliotheek en andere instellingen kunnen ook een onderdeel van de brede school zijn. Omdat in Nederland steeds meer mensen willen en moeten werken en deze mensen ook langer (door)werken, neemt de behoefte aan extra kinderopvangmogelijkheden ook toe. De Brede School speelt hierop in door met name het aanbieden van het opvangprofiel. Daarnaast speelt ook nog, dat het belang van de opvoedkundige rol van de school toeneemt. De Brede School kan kinderen na schooltijd activiteiten aanbieden, zodat ze hun tijd naar “maatschappelijke maatstaven” nuttig besteden. Brede scholen zijn ook gericht op het scheppen van gelijke kansen en het voorkomen van achterstanden. In 2004 is in Mijdrecht de eerste Brede School van De Ronde Venen geopend. De betrokken partners van de Brede School Present zijn een basisschool, de kinderopvang een peuterspeelzaal en een wijkcomité.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brede school in Vinkeveen uitgesteld

Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 19 juni besloten, dat het realiseren van een Brede School nuttig kan zijn. Maar dat er gelet op de instelling van de beoogde partners op dit moment onvoldoende draagvlak is om in Vinkeveen een Brede School te realiseren. De ontwikkeling daarvan wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: