001 -Family

Nieuw zwembad einde voor zwemles allochtone vrouwen?


Geplaatst op: 19 juni 2007
Al bijna 10 jaar zwemmen allochtone vrouwen uit De Ronde Venen van de Stichting Hak Yol voor de ABC-diploma’s. Iedere woensdagavond zetten vrijwilligers van Zwemvereniging De ronde Venen zich in zwembad Blijdrecht in voor de zwemlessen van deze dames. Aankomende woensdag is er afzwemmen voor de ABC-diploma’s, maar hoe lang zal dat nog mogelijk zijn?

Nooit meer leren zwemmen!
In beide plannen van het nieuwe zwembad is geen rekening gehouden met de eisen die nodig zijn om allochtone vrouwen te leren zwemmen. Waar blijven dan de beloftes van alle politieke partijen over inzet voor integratie in de Nederlandse cultuur? Zwemmen is daar tenslotte een essentieel onderdeel van.

Eenvoudige voorzieningen
Het vergt slechts enkele eenvoudige voorzieningen om het zwemmen voor allochtone vrouwen toch mogelijk te maken. Deze maatregelen zijn bovendien al ruim van te voren aangegeven bij de gemeente. Tijdens de besprekingen met de zwemverenigingen over het pakket van eisen is zelfs door de gemeente vermeld dat met deze eisen rekening gehouden zou worden.

Welke politieke partij of wethouder durft de verantwoordelijkheid te dragen om allochtone vrouwen in onze gemeente het (leren) zwemmen te ontnemen?

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw zwembad einde voor zwemles allochtone vrouwen?

Al bijna 10 jaar zwemmen allochtone vrouwen uit De Ronde Venen van de Stichting Hak Yol voor de ABC-diploma’s. Iedere woensdagavond zetten vrijwilligers van Zwemvereniging De ronde Venen zich in zwembad Blijdrecht in voor de zwemlessen van deze dames. Aankomende woensdag is er afzwemmen voor de ABC-diploma’s, maar hoe lang … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: