001 - Bader

Na 3 jaar de Peters nieuw schutterduo K.V. De Vinken!


Geplaatst op: 18 juni 2007
Ook dit jaar werd het korfbalseizoen bij K.V. De Vinken traditiegetrouw afgesloten met het schutterstoernooi. Over twee avonden verspreid streden 17 duo’s voor de schutterstitel 2007. Drie jaar achter elkaar waren het Rudy Oussoren en Janno van der Plas die de titel bemachtigden. Dit jaar waren Peter Kooijman en Peter Koeleman de beste schutters.

Gele manden
De rieten manden zijn totaal uit het korfbalbeeld verdwenen en dus ook met schutteren is daar geen gebruik meer van gemaakt. Voor het eerst werd het toernooi op de gele manden en op het nieuwe kunstgrasveld gespeeld. Twee warme dagen met zon en weinig wind zorgde ervoor dat alle teams met goede moed aan het toernooi konden beginnen. Dit jaar hadden 17 duo’s zich opgegeven. Uit alle teams uit de competitie waren wel mensen vertegenwoordigd. Van mensen uit de selectie tot aan niet-spelende leden.

Spelregels
Tijdens het schutterstoernooi moest ieder duo tegen ieder ander duo schutteren. Bij het schutteren wordt er over een afstand van zes meter tegen elkaar geschoten, waarbij doorloopballen niet zijn toegestaan. Een wedstrijd is afgelopen wanneer één van beide duo’s één keer tot de tien doelpunten is gekomen. Het duo dat begon, moest het andere duo nog een extra kans geven. Hierdoor waren ook gelijke spelen mogelijk. Dit kwam gedurende het hele toernooi slechts één keer voor.

Competitie
Meteen de eerste avond lieten de twee Peters zien waarom ze uitkomen in ons vlaggenschip. Met maar één wedstrijd verloren gingen ze direct aan de leiding. Ze werden nauw gevolgd door zes duo’s die twee of drie wedstrijden verloren hadden. Daarnaast was het opvallend dat er veel duo’s waren die op een gelijke stand eindigde. Dus was er nog niets beslist na de eerste avond. De tweede avond zou uitwijzen of de voorsprong van de nummers één van maandag genoeg was om de titel in de wacht te slepen. Doordat zij de tweede avond niets uit handen gaven, gingen de beide Peters aan de haal met de titel beste schutterduo 2007.

Opvallend
Het duo Sjaak Rijnders en Engel Zaal wist op de laatste avond een overwinning te behalen. Zij hadden verder helaas alle wedstrijden verloren. Maar voor deze overwinning kregen zij wel een verdiend warm applaus.

Janno en Rudy waren na drie jaar van hun troon verstoten. Zij kregen hiervoor wel alsnog een pluim in de vorm van een kleine beker! Hierdoor kan de wisselbeker blijven circuleren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Na 3 jaar de Peters nieuw schutterduo K.V. De Vinken!

Ook dit jaar werd het korfbalseizoen bij K.V. De Vinken traditiegetrouw afgesloten met het schutterstoernooi. Over twee avonden verspreid streden 17 duo’s voor de schutterstitel 2007. Drie jaar achter elkaar waren het Rudy Oussoren en Janno van der Plas die de titel bemachtigden. Dit jaar waren Peter Kooijman en Peter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: