001 -Family

Vervolg van de beursvloer in De Ronde Venen


Geplaatst op: 18 juni 2007
Afgelopen februari 2007 hebben we mee gedaan aan de 1e beursvloer “succesvol samenwerken”, die in onze gemeente in het nieuwe hotel Hampshire werd gehouden.

Aan deze beursvloer deden het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen,vrijwilligersorganisaties en de gemeente enthousiast mee, met als bedoeling dat er ter plekke matches werden gemaakt tussen de diverse groepen.

Tot ons grote plezier maakte onze coördinator de allereerste match van de middag, en wel een verwendag voor de vrijwilligers van onze Stichting. Iets dat ze absoluut verdienen !!!!

Deze match werd gemaakt met de gemeente De Ronde Venen, die onze vrijwilligers een leuke dag aanbiedt, compleet met lunch. Geweldig !!! De kop was er af en daarna hoefde je nauwelijks te wachten op de volgende match, die er ook al binnen de minuut was.

Matches die wij als Stichting “Thuis Sterven” De Ronde Venen die middag hebben gemaakt, en waar we héél blij mee zijn:
 • Met de Rabobank Veenstromen hebben we de afspraak gemaakt voor 2 á 3 brainstorm-sessies waarin een promotie plan zal worden uitgewerkt.
  De tegenprestatie is een lezing geven bij een door hun aan te wijzen groep.
 • Met de Lions Club Mijdrecht/Wilnis is de afspraak gemaakt dat ze ons ondersteunen bij het bij het opzetten van een plan hoe we donateurs kunnen werven.
  Bovendien krijgt de Stichting van hun ook nog een donatie van € 500.-

  De tegenprestatie is ook hier om een lezing te geven
 • Met HAZET drukkerij is de uitkomst van de match dat er voor onze stichting een poster wordt ontwikkeld en gedrukt.
  Het ontwerpen hiervan zal gebeuren door Ontwerp- en Reclameburo Van Balgooi.
 • Met de Stichting Leefbaarheid is een match gemaakt om ons een ondersteuning te geven bij het maken van een plan :”Hoe werf ik meer vrijwilligers”.
  Kortom, voor ons een zeer vruchtbare middag.

  De Stichting “Thuis Sterven” De Ronde Venen
  is een vrijwilligers organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die hun terminale – dus allerlaatste - fase graag in de eigen, vertrouwde omgeving willen doorbrengen. In hun éigen huis, waar vrienden en familie vrijuit en ongedwongen langs kunnen komen, en de poes evt. op schoot kan zitten. Uit onderzoek is ook gebleken dat de meeste mensen dit het liefste zouden willen, maar dit thuis blijven is helaas niet altijd mogelijk zonder hulp van buitenaf. In de praktijk blijkt dat er geregeld te weinig mantelzorgers ( familie en vrienden ) zijn om dit rond te krijgen.

  En precies dáár kunnen de vrijwilligers van onze stichting dan bijspringen.

  Zij nemen als het ware tijdelijk de zorg van de mantelzorgers over, en vullen hem aan.

  Op deze manier lukt het vaak om de patiënt tóch thuis te laten blijven.

  Door de inzet van de vrijwilligers kan de familie weer even op adem komen, zodat ze daarna nieuwe energie hebben om de zorg niet alleen vóórt te zetten maar ook om het veel lánger vol te kunnen houden.

  De medische, verpleegkundige en huishoudelijke dingen zijn de zorg van de professionele instellingen. De vrijwilligers hebben als hoofddoel het “Er Zijn”. Zij zijn aanwezig en hebben de tijd. Dit kan zijn om gewoon te luisteren, of voor licht verzorgende taken of b.v. een nacht waken zodat de familie een nacht kan slapen.

  Om de stichting gezond te houden is er natuurlijk wel geld nodig. Zo hebben we bijvoorbeeld een coördinator in dienst, moeten er verzekeringen worden afgesloten voor de vrijwilligers, zijn er bijscholingen die moeten worden gevolgd en uiteraard moeten zij ook zeker een dag per jaar in het zonnetje worden gezet, als dank voor al dit mooie werk. Immers, zij zetten zich op een fantastische manier in voor iedere zorg die ze krijgen toegewezen. Zo worden zij ook - als we een nieuwe zorg krijgen - vaak pas op het laatste moment opgeroepen, en altijd zijn ze bereid hun privé leven aan de kant te zetten om onze mede Ronde Veners te ondersteunen, zowel overdag, 's avonds als 's nachts.

  Mocht u ons financieel willen ondersteunen dan kan dat via de “Stichting Vrienden van Thuis Sterven”. U weet na het lezen van dit verhaal dat een donatie zeer welkom is en het goed terecht komt.

  Spreekt dit werk u aan en wilt u vrijwilliger bij ons worden?
  Neem dan contact op met onze coördinator voor een oriënterend gesprek.
  Tel: 06-51.45.11.30
  e-mailadres: stichting@thuissterven.info
  Internet adres: www.thuissterven.info
  U bent van harte welkom!
  Als voorbereiding op het werk krijgt u eerst een basis training van de stichting zelf, die in dit najaar wordt opgestart. Daarna volgen de cursussen die worden gegeven door het Landelijk Steunpunt, de overkoepelende organisatie waar wij onder vallen.
 • Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

  Bron: Ingezonden stukken

  Dit bericht delen via:
  Opties:

  Inschrijven nieuwsbrief


  Alle velden zijn verplicht

  Je gegevens:

  Vervolg van de beursvloer in De Ronde Venen

  Afgelopen februari 2007 hebben we mee gedaan aan de 1e beursvloer “succesvol samenwerken”, die in onze gemeente in het nieuwe hotel Hampshire werd gehouden. Aan deze beursvloer deden het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen,vrijwilligersorganisaties en de gemeente enthousiast mee, met als bedoeling dat er ter plekke matches werden gemaakt tussen de diverse … Lees meer »


  Alle velden zijn verplicht

  Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

  Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

  Je gegevens:
  Gegevens van de ontvanger: