001 -Family

Gevarieerde expositie in gezondheidscentrum


Geplaatst op: 14 juni 2007
Mijdrecht - In Gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg in Mijdrecht is tot medio september een expositie ingericht met werk van docenten van Atelier de Kromme Mijdrecht. De tentoongestelde werken geven een goed beeld van het totale spectrum aan stijlen en technieken die men bij het AKM kan aanleren.

Variatie
In de expositie zijn werken te zien die variëren van eenvoudige potloodschetsen van papavers van Frans Lek en snelle penseelschetsen in inkt naar levend model van Freddy Hentzen tot kleurrijke schilderijen in acryl- en olieverf en aquarel. Er is zo'n breed scala aan technieken en onderwerpen te zien dat er voor iedere bezoeker wel enkele werken zijn te zien die hem of haar zullen aanspreken. Zo zijn er kleurrijke, expressieve schilderijen te zien van ondermeer Marijke Zwart, Ans Vianen en Nico van Oosten.

Junioren-docent Jan Reurings exposeert een serie sfeervolle landschappen.

Eveneens zeer naturalistisch geschilderde werken zijn er van Leanne Simone Buskermolen, die vogels op een prachtige manier heeft afgebeeld en enkele kleine portretten die door Marijke Gabriëlse zijn gemaakt. Van de Loosdrechtse kunstenares Joan Lichtenbelt is een prachtig geaquarelleerd naakt te zien. Van Moniek van Dijk is er een op een groot zeil geschilderd bosgezicht te bewonderen. In totaal omvat de expositie tweeënveertig kunstwerken van elf verschillende kunstenaars.

Nieuw cursusjaar
De nieuwe expositie in het Gezondheidscentrum is een onderdeel van de permanente tentoonstelling die Atelier de Kromme Mijdrecht in deze instelling organiseert. "In de periode tussen de afloop van het cursusseizoen en voor de start van het nieuwe seizoen, eind augustus, willen we onze leden en cursisten graag laten zien welk soort werk de kunstenaars, die in ons atelier les geven, zelf maken", zegt atelier-voorzitter Frank de Leeuw. "Dat biedt enig houvast als men zich inschrijft voor de cursussen die

25 augustus weer van start gaan". Lezers die zich willen oriënteren op de teken-, schilder en sculptuurcursussen die Atelier de Kromme Mijdrecht in het nieuwe seizoen aanbiedt, kunnen binnenkort op www.atelierdekrommemijdrecht.nl het nieuwe programma zien en kan daar dan ook het inschrijfformulier worden gedownload. U kunt ook bellen met voorzitter Frank de leeuw, 020 - 403 3288, of met cursuscoördinator Netty van Lunteren op 0297 - 28 8887. Wanneer u geïnteresseerd bent om voor het AKM als model op te treden, dan kunt u ook met Frank de Leeuw contact opnemen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gevarieerde expositie in gezondheidscentrum

Mijdrecht - In Gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg in Mijdrecht is tot medio september een expositie ingericht met werk van docenten van Atelier de Kromme Mijdrecht. De tentoongestelde werken geven een goed beeld van het totale spectrum aan stijlen en technieken die men bij het AKM kan aanleren. Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: