02 - Senior  sportief actief 2e week

Wethouder Rik Rolleman overhandigt eerste 'BoekStart' koffertje


Geplaatst op: 18 december 2012

Dinsdag 11 december heeft wethouder Rik Rolleman in de geheel vernieuwde bibliotheek Aalsmeer het eerste ‘BoekStart’ koffertje overhandigd aan Annique Hoogeveen de moeder van de bijna 3 maanden oude Saar.

Wethouder Onderwijs Rik Rolleman: ‘Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En uit onderzoek blijkt dat baby’s die zijn voorgelezen, later beter in taal zijn. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit.

De bibliotheek werkt in het project ‘BoekStart’ samen met de gemeente Aalsmeer en het consultatiebureau.’

Als kinderen rond de 3 maanden oud zijn ontvangen de ouders een brief van de gemeente. Met deze brief kunnen de ouders het BoekStart koffertje in de bibliotheek ophalen. In dit koffertje zit een kijk en voelboekje, een boekje met liedjes voor de allerkleinsten en informatie over de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Om het koffertje te krijgen hoeft uw kind alleen lid te worden van de bibliotheek maar dit is gratis voor kinderen tot en met 14 jaar.

In de bibliotheek is ook een hele hoek ingericht met boekjes voor de kleinste kinderen. De boekjes in dit gedeelte van de bibliotheek zijn vooral gericht op luisteren, kijken en voelen. Baby’s leren woordjes door naar plaatjes te kijken en ze aan te raken. De bibliotheek heeft daarom ook veel badboekjes en andere voelboekjes.

Meer informatie kunt u vinden op: www.boekstart.nl  en www.bibliotheek-amstelveen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Rik Rolleman overhandigt eerste 'BoekStart' koffertje

Dinsdag 11 december heeft wethouder Rik Rolleman in de geheel vernieuwde bibliotheek Aalsmeer het eerste ‘BoekStart’ koffertje overhandigd aan Annique Hoogeveen de moeder van de bijna 3 maanden oude Saar. Wethouder Onderwijs Rik Rolleman: ‘Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: