001 - Bader

Dirk Stam neemt waardig afscheid


Geplaatst op: 12 juni 2007
Op vrijdag 8 juni was er in en om het pand van Dirk Stam IJzerhandel en ToolRent aan de Rendementsweg in Mijdrecht het een en ’t ander te doen. En dat viel wel op! Op het pand prijkte een grote 30 van ballonnen en op het parkeerterrein voor de deur waren tenten en een podium geplaatst voor demonstraties, catering en shows. Dirk Stam vierde het feit, dat de ijzerhandel 30 jaar geleden is opgericht. Een mooi moment voor Maria en Dirk Stam om afscheid te nemen van de zaak en hun opvolgers voor te stellen, de heren Erik, Hans en Peter Olthof. Een kleine duizend mensen bezochten deze zeer geanimeerde dag.

Niet ongemerkt voorbij
In de afgelopen 30 jaar is Stam uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. Een zaak om trots op te zijn , een begrip in de omgeving met in de loop der jaren ToolRent als uitbreiding.

Gedurende de vrijdag waren er bijzondere demonstraties te zien van verschillende soorten gereedschappen en er was een authentieke smid. Op het voorterrein van het pand werden allerlei wedstrijden gehouden, zoals spijkerbroek-hangen, een trekzaagwedstrijd, spijker-slaan.

Geld uit veiling voor Hospitium
Aan het eind van de middag werd een veiling gehouden van houten beelden, die met een kettingzaag waren gemaakt. De opbrengst hiervan werd door Dirk Stam verdubbeld; zo is er een bedrag van 3.700,- gerealiseerd dat op dezelfde middag is aangeboden aan twee vertegenwoordigers van het Hospitium, die met deze gulle gave zeer blij waren. Het Hospitium is vooral afhankelijk van giften en vrijwilligers.

Optredens
Tussen 12.00 en 19.00 vonden er verschillende optredens plaats. Zo was er een flitsende modeshow voor bedrijfskleding, een goochelaar en een spectaculair optreden van de groep ZENGA. Deze bijzondere band liet zijn slagwerkdames slaan op de betonmolens en andere stoere machines van Stam. Vlak voor 18.00 uur was hun laatste show, die leek op een regendans want meteen daarna kwam het water met bakken uit de hemel.

Op deze feestelijke vrijdag wordt ook de speciale FESTOOL Shop geopend binnen Dirk Stam IJzerhandel, een totaalconcept op het gebied van houtbewerkingmachines en accessoires.
Dennis Mulder, bekend van TV, was gedurende de middag aanwezig.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dirk Stam neemt waardig afscheid

Op vrijdag 8 juni was er in en om het pand van Dirk Stam IJzerhandel en ToolRent aan de Rendementsweg in Mijdrecht het een en ’t ander te doen. En dat viel wel op! Op het pand prijkte een grote 30 van ballonnen en op het parkeerterrein voor de deur … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: