001 -Family

Opstellen stappenplan nieuw Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 12 juni 2007
Burgemeester en wethouders hebben besloten een stappenplan op te laten stellen door het Erfgoedhuis Utrecht voor een nieuw museum, waarbij uitgangspunten o.a. zijn: een locatie in (het recreatiegebied van) Marickenland en koppeling van de museale functie met andere functies (o.a. educatie en recreatie).

Hiermee is het besluit van het college van 23 januari 2007, om De Heul in beginsel aan te wijzen als onderzoekslocatie voor een nieuw museum, ingetrokken.

Het stappenplan wordt in juli aangeboden. De kosten voor het opstellen van het plan bedragen € 16.650 (excl. BTW). De provincie draagt € 5.000 bij. De gemeentelijke bijdrage is € 11.650. De commissie Welzijn, het Museum De Ronde Venen, het Erfgoedhuis en de provincie worden over de besluiten geïnformeerd.

In 2004 is een traject gestart voor de ontwikkeling van het Museum De Ronde Venen. In 2005 is met geld van de provincie een onderzoek gehouden naar de culturele biografie van De Ronde Venen, dat als basis diende voor een toekomstvisie voor een nieuw museum. Deze visie is in december 2006 gepresenteerd.

De raadscommisie Welzijn heeft in de vergadering van maart 2007 positief gereageerd op de toekomstplannen en verzocht de plannen inhoudelijk en financieel verder uit te werken.

Uitgangspunten zijn dat het museum wordt gerealiseerd in Marickenland en dat aan het museum meerdere functies worden toegevoegd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opstellen stappenplan nieuw Museum De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders hebben besloten een stappenplan op te laten stellen door het Erfgoedhuis Utrecht voor een nieuw museum, waarbij uitgangspunten o.a. zijn: een locatie in (het recreatiegebied van) Marickenland en koppeling van de museale functie met andere functies (o.a. educatie en recreatie). Hiermee is het besluit van het college … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: