001 - Bader

Zeer geslaagde open dag bij De Vinken


Geplaatst op: 11 juni 2007
Al enkele dagen werd het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden bij korfbalvereniging De Vinken. Reden daarvoor was de open dag die afgelopen zaterdag gehouden werd. Uiteindelijk viel het weer alleszins mee en dat was dan ook een van de vele factoren die ervoor zorgden dat de Vinkeveense korfbalvereniging kan terugkijken op een meer dan geslaagde dag.

Voorronde schutterstoernooi
Een dag die al 's morgens vroeg begon. Voor de jeugd begon de dag met het schutterstoernooi. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij er in verschillende leeftijdsgroepen gestreden wordt om de titel 'schutterskoning(in). De finales zouden later op de dag plaatsvinden, dus er werd fel gestreden om een plaats in de finale te bemachtigen. Terwijl de jeugd onder het toeziend oog van menig meegekomen ouder aan het 'schutteren' was, was een grote groep vrijwilligers bezig met de laatste voorbereidingen: de tafels en stoelen (voor de 300 man die verwacht werden bij de barbecue) werden op het terras neergezet, de velden voor het mini-maxi-mix toernooi werden uitgelegd, het geheel werd nog eens extra feestelijk versierd, de laatste net binnengekomen reclameborden werden opgehangen. Kortom het was al vroeg een drukte van belang.

Mini-maxi-mix-toernooi
Nadat de deelnemers van de diverse finales bekend gemaakt waren, keerde de rust voor even terug op het korfbalveld. Dat gaf de organisatie nog even de gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. En om met een schuin oog naar boven te kijken. Want hoewel de temperatuur zeer aangenaam was, bleef de dreiging van een regen - of nog erger - een onweersbui in de lucht hangen. Om half twee begon het te druppelen. Gelukkig waren het geen regendruppels, maar waren het de eerste deelnemers van het mini-maxi-mix toernooi, dat om 14.00 uur zou beginnen, die binnen druppelden. Zij kwamen voor het toernooi dat opgezet was voor jong en oud, en van groot tot klein. Maar liefst 15 teams hadden zich opgegeven en een aanzienlijk deel van de teams hadden ook niet-korfballers binnen hun gelederen. De teams speelden in verschillende categorieën. Allereerst waren het senioren en juniorenteams die met elkaar de strijd aan bonden. Daarnaast waren er ook twee categorieën waarbij het mini-maxi-mix helemaal tot uiting werd gebracht: ouders (vaak niet korfballers) in het ene vak tegen elkaar en de kinderen (van ongeveer dezelfde leeftijd) in het andere vak tegen elkaar. Maar er werd meer gedaan dan alleen gekorfbald. Tussen de wedstrijdjes door moesten er ook allerlei vragen en opdrachten vervuld worden. Al met al een behoorlijk druk programma voor de twee uurtjes die hiervoor gepland waren. Maar aan de vrolijke en opgewekte gezichten te zien, vermaakte iedereen zich prima.

Sponsorloop
Om 16.00 uur stond het volgende onderdeel alweer op het programma: de sponsorloop. Ook hierbij was er voor gekozen om dit onderdeel in verschillende groepen te laten plaatsvinden. Het startschot werd gegeven door de bekende schaatster Marja Vis. Als 'ambassadrice' van het Fonds Gehandicaptensport was zij aanwezig en moedigde zij de veelal jeugdige lopers aan. De opbrengst van de sponsorloop ging namelijk voor 30% naar het Fonds Gehandicaptensport. De rest van de bijeengelopen opbrengst was bestemd voor de nieuwe lichtmasten die sinds enkele maanden rond het nieuwe kunstgrasveld stonden. De jongste lopers liepen een half uur en de oudere (junioren/senioren) moesten een uur lopen. En hoewel bij sommige deelnemers het kaarsje na een tijdje lopen al bijna uitging, wilde geen van allen van ophouden weten. Doorgezet werd er. Want het was tenslotte voor het goede doel. Om 17.00 uur zat het er voor alle lopers op. Moe maar voldaan zocht men het terras op, al was het ondertussen wel lichtjes gaan regenen. Juist op het moment dat ook de barbecue neergezet moest worden. Zou het weer dan toch roet in het eten gooien? Gewikt en gewogen werd er. Uiteindelijk werd de gok toch genomen en de barbecues werden op het open terras neergezet. Om 18.00 uur namelijk zouden de eerste mensen al weer moeten gaan eten. Zo strak was het programma gepland. Binnen in de kantine werd er ondertussen druk gerekend. Wat zou de sponsorloop opgebracht hebben? Het geduld werd nog even op de proef gesteld, want de uitslag zou pas vlak voor de barbecue bekendgemaakt worden. Uiteindelijk was de totale opbrengst ruim 1850,00 euro en de cheque van 556,34 euro voor het Fonds Gehandicaptensport werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen door Marja Vis. Al met al een prachtige opsteker voor de rest van dag, want het programma zat er nog lang niet op.

Finales schutterstoernooi (1)
Terwijl het vlees al lag te sudderen, betraden de finalisten van het schutterstoernooi om 17.15 uur het strijdperk. Allereerst waren het de jongste pupillen. Na een kleine drie kwartier en een aantal zeer spannende potjes trokken Melissa Hartsink bij de E- en F-jeugd en Daniël Winkel bij de D-jeugd aan het langste eind. Na de prijsuitreikingen van het schutterstoernooi, de mini-maxi-mix en de eerder genoemde sponsorlooop, was het tijd voor de barbecue ... althans dat dacht iedereen. Maar het geduld werd nog even op de proef gesteld. Er was een belangrijke en zeer aangename mededeling: Rombouts Assurantiën, eerder deelnemer van het mini-maxi-mix toernooi en privé sponsor van een van de lopers, had het geheel een tijdje aangekeken en bood spontaan aan om een van de vier lichtmasten letterlijk voor zijn rekening te nemen. Gejuich steeg op en met het feit dat het weer droog was en de lucht steeds meer opklaarde werd de stemming alsmaar uitbundiger.

Reünie en barbecue
Ondertussen was het al behoorlijk druk geworden. De bijna 100 oud-leden die zich aangemeld hadden voor de reünie en barbecue waren inmiddels nagenoeg allemaal aangekomen. In de speciaal ingerichte 'expositieruimte', maar vooral buiten op het terras werden heel veel herinneringen opgehaald en het was alsof iedereen zich weer thuis voelde. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er veel bijgekletst. Zelfs oud-leden die hun gezicht al 40 jaar niet meer bij De Vinken getoond hadden, waren aanwezig en voelden zich weer snel op hun gemak. Een enkeling was zelfs speciaal uit Duitsland gekomen om oud-clubgenoten te ontmoeten! De stemming was zat er goed in. En ook de uitstekend verzorgde barbecue viel in goede aarde. Ondanks de drukte viel de wachttijd mee en het eten was meer dan goed te noemen.

Demonstratiewedstrijd
Om de oud-leden te laten zien hoe het korfbal nu gespeeld wordt (op kunstgras, zonder middenvak en met kunststof korven) speelde het huidige De Vinken 1 tegen een team bestaande uit oud-De Vinken 1 mensen. En hoewel er daarvan een aantal al een paar jaar niet meer gespeeld hadden, bleken ze het nog lang niet verleerd te hebben. Een uiterst acceptabele 11-7 was het eindresultaat. Maar het belangrijkste was dat de spelers het leuk vonden en dat het publiek vermaakt werd. Even leek het erop dat het tijdens de demonstratiewedstrijd misging. Na een door Helene Kroon verzilverde strafworp greep voorzitter Marja Verwoerd in. Zij vertelde dat er toch iets niet klopte. Want Helene had nu wel gescoord voor het huidige eerst team, maar ze was eigenlijk vorige week na een lange carrière gestopt. De oplossing werd al snel gevonden; ze ruilde shirtje met Angela Sloesarwij en speelde de resterende tijd met het oud eerste mee. Na de wedstrijd was er nog een zeer welkome meededeling: er was een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De Fortis Bank neemt in november het stokje van Bouthoorn Tele Training dat De Vinken de afgelopen zes jaar gesponsord heeft, over. Nog meer goed nieuws dus op deze steeds mooier wordende dag.

Finale schutterstoernooi (2)
Na de demonstratiewedstrijd, was het de beurt aan de B- en C-jeugd. Ook zij schoten hun finales. En ook daar werd er fanatiek geschoten. Uiteindelijk bleek Mariëlle Wilde de sterkste. Ondertussen hadden sommige oud-leden de stoute schoenen aangetrokken en waren zelf een balletje gaan schieten. Dat viel ze niet mee, moesten de meesten eerlijk bekennen. Voor het publiek was het een prachtig gezicht om die oud-coryfeeën te zien schieten. Ieder op zijn eigen(aardige) wijze. Bij elk doelpunt steeg er groot gejuich op, kortom het leken weer net kinderen. Hoe tijden kunnen herleven.

Feest
Langzamerhand werd er toegeleefd naar het slot van de avond: het feest. Terwijl de oud-leden buiten nog steeds stonden na te kletsen, een andere groep nog her en der aan het korfschieten was, zocht de jeugd de dansvloer op. Uiteindelijk bleef het nog lang gezellig in en om de kantine van De Vinken. Al met al een zeer geslaagde Open Dag.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeer geslaagde open dag bij De Vinken

Al enkele dagen werd het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden bij korfbalvereniging De Vinken. Reden daarvoor was de open dag die afgelopen zaterdag gehouden werd. Uiteindelijk viel het weer alleszins mee en dat was dan ook een van de vele factoren die ervoor zorgden dat de Vinkeveense korfbalvereniging kan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: