001 -Family

Finale D-E voor Acgrogymmers uit Mijdrecht


Geplaatst op: 11 juni 2007
Naaldwijk - Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de Finale voor het D,E en pupillen niveau van de Acrogym. Voor GVM’79 waren er 4 teams geplaatst, in verschillende categorieën.

Matthijs en Lorena mochten beginnen voor GVM. Nadat zij hun concurrenten op de vloer bezig hadden gezien, waren zij aan de beurt om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Het element dat de vorige keer nog mislukte (de toss-up) ging nu perfect en ook de andere elementen werden zeer goed uitgevoerd. Helaas bleef de handstand maar 2 in plaats van 3 seconden staan, wat resulteerde in een tijdsfout van -0,3 pnt. De cijfers die de jury voor de oefening gaf waren erg goed te noemen en Matthijs en Lorena gingen er met de 1e plaats vandoor. Als twee waren Sanne, Mandy en Bibian aan de beurt. Deze meiden waren in de voorronde al 2x eerste geworden en waren er daarom extra op gebrand om een medaille te behalen. De oefening verliep prima, op 1 klein (héél klein) foutje na. De basket ging niet precies zoals de dames hadden gewild en ze kwamen dan ook lichtelijk teleurgesteld de vloer af. Volgens trainster en publiek was er verder niet zoveel op de oefening aan te merken, wat de cijfers daarna ook bevestigden. Vooral qua artisticiteit springen de meiden er bovenuit. Toen alle teams in het E-junioren niveau waren geweest, bleken de meiden op de eerste plek geëindigd te zijn!

Als laatste van de ochtend waren de D-junioren aan de beurt, hiervoor hadden Esmee en Mariska zich weten te plaatsen. Tijdens de warming-up gingen de elementen prima en de dames gingen vol goede moed de vloer op. De elementen in de oefening werden netjes afgewerkt, maar de dans tussendoor was niet zo strak als andere keren. De concurrentie in deze categorie was erg groot, omdat iedereen goede oefeningen liet zien. Uiteindelijk werden Esmee en Mariska 6e met 25,500pnt. Een hele knappe prestatie.

In het laatste blok van de dag was het de beurt aan Laura, Lisa en Sidney. In de voorrondes hadden de dames steeds maar 1 tegenstander, in deze finale moesten ze het opnemen tegen 10 andere teams. De oefening begon goed en er werd netjes gewerkt. Helaas verloor 1 van de meiden haar haarelastiek, waardoor ze uit hun concentratie raakten. Hierdoor waren ze de oefening even vergeten, wat ook weer tot wat slordigheidjes bij de basket leidde. De rest van de oefening werd weer heel keurig afgemaakt. Precies op de laatste toon van de muziek werd de oefening met een mooie eindpose gestopt. Een beetje teleurgesteld kwamen de meiden de vloer af. Het cijfer voor de oefening was prima, maar de concurrentie had het ook goed gedaan. Met maar een ½ punt achterstand op de nr.1 werden Lisa, Laura en Sidney achtste. Heel goed in zo’n sterk deelnemersveld.

Volgende week is het openkampioenschap in Beverwijk, hier zullen bijna alle team van GVM79 aan deelnemen. Daarnaast zal GVM ’s avonds weer spetteren met de demo-oefening.

Kom kijken of lees het wedstrijdverslag volgende week.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Finale D-E voor Acgrogymmers uit Mijdrecht

Naaldwijk - Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de Finale voor het D,E en pupillen niveau van de Acrogym. Voor GVM’79 waren er 4 teams geplaatst, in verschillende categorieën. Matthijs en Lorena mochten beginnen voor GVM. Nadat zij hun concurrenten op de vloer bezig hadden gezien, waren zij aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: