Veensteker Vinken kampioen

Geplaatst op: 10 juni 2007
Het tweede team van korfbalvereniging De Vinken heeft in een moeizaam verlopen duel tegen het reeds gedegradeerde Thor uit Harmelen het kampioenschap en de hierbij behorende promotie binnen gesleept. De Veensteker formatie leek aardig last te hebben van faalangst. Tientallen kansen werden jammerlijk gemist. Pas in de laatste paar minuten werd de winst veilig gesteld en bij de uiteindelijke 12-10 eindstand konden de Vinkenreserves opgelucht feest vieren.

Absenten
Trainer-coach Arno van der Vliet kon niet beschikken over zijn jongste damesduo Joyce Kroon en Annelies Bobeldijk. Voor hen in de plaats speelden de oud-eerste speelsters Ingrid Hagenaars en Diana van Dasler. Zij begonnen met aanvoerder Coen Verlaan en Marcel St. Nicolaas in de aanval. De Vinkendefensie werd gevormd door Ralf Zaal, Rogier Schoenmaker, Angela Sloesarwij en Miranda Meulstee. Melanie Kroon, Sylvia van Dulken, Sander Verlaan en Ruud Oussoren bezetten de reservebank.

Prima start
Het begon zo mooi. Al vrij snel na de beginworp kon Ingrid Hagenaars een vrije bal verzilveren. Het leek wel of direct hierna een deksel op de korf gekomen was. Talrijke keurig verworven kansen stierven in schoonheid. Tot dat het bijna ongevaarlijke Thor uiteindelijk ging tegen scoren. Na de 1-1 liet Miranda Meulstee van afstand 2-1 aantekenen, maar ook deze voorsprong werd door de bezoekers teniet gedaan. Drie keurige afstandsschoten van respectievelijk Ingrid Hagenaars, Coen Verlaan en Angela Sloesarwij leken de tegenstand uit Harmelen te breken. Maar de doelpuntenmachine van de Veenstekerploeg begon weer te haperen. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uit handen gegeven. Twee snelle afstandstreffers van de hard werkende Marcel Sint Nicolaas zetten de thuisploeg voor rust op een nieuwe voorsprong: 8-6.

Ongeduld
De tweede helft was qua kansen een getrouwe kopie van de eerste. Hoe hard de Vinkeveners ook werkten, alle pogingen het gele plastic te doorboren faalden. Ondanks de aanmoedigingen van het enthousiaste thuispubliek kwam Thor weer volledig terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd konden de bezoekers zelfs een voorsprong nemen: 8-9. Gelukkig kreeg De Vinken wel waar het recht op had. Eerst benutte Diana van Dasler een kansje onder de korf en niet lang daarna doorboorde Angela Sloesarwij van afstand de mand. Ruud Oussoren kwam in het veld voor Rogier Schoenmaker en deze impuls leverde nog meer extra gevaar op. De manier waarop de lange Ralf Zaal zijn directe tegenstander onder de korf voor schut zette leek de genadeslag te zijn, 11-9. Toch kwam Thor nog een keer dichterbij. Niet onbelangrijk hierbij was de arbitrale steun voor de Harmelenaren. Echter geheel conform het niveau van hun veldspel konden de gasten ook de veelvuldig toegewezen vrije ballen en strafworpen niet benutten. Ingrid Hagenaars kon dat laatste wel. Toen eindelijk ook De Vinken mee mocht delen in de vrijgevigheid van de leidsman was de ervaren aanvalster onverschrokken. De door haar benutte stip leverde een verdiende eindstand van 12-10 in Vinken’s voordeel op. Een publiekswissel voor de naar SDO vertrekkende Miranda Meulstee en bloemen voor de kampioenen en hun reserves betekenden een feestelijk einde van een moeizame strijd. Het resultaat doet dan al het zwoegen weer snel vergeten. Uitgelaten kon het hele spul poseren voor de kampioensfoto.

Het tweede team van korfbalvereniging De Vinken heeft in een moeizaam verlopen duel tegen het reeds gedegradeerde Thor uit Harmelen het kampioenschap en de hierbij behorende promotie binnen gesleept. De Veensteker formatie leek aardig last te hebben van faalangst. Tientallen kansen werden jammerlijk gemist. Pas in de laatste paar minuten … Lees meer »