001 -Family

Straattheaterfestival De Ronde Venen in Mijdrecht


Geplaatst op: 14 juni 2007
Op zaterdag 16 juni van 11:00 tot 17:00 uur is het dorpscentrum van Mijdrecht het podium van het 15e Straattheaterfestival De Ronde Venen (www.straattheaterdrv.nl). Het festival staat garant voor een dag vol gezelligheid en sfeer en betekent ongedwongen genieten. 37 gezelschappen uit binnen- en buitenland komen met muziek, straattheater, steltentheater, zang, dans, poppentheater, levende standbeelden, acrobatiek, sportdemonstraties, beeldende kunst en swingende bands. Het festival onderscheidt zich door de grote variatie en het hoge kwaliteits¬gehalte van de optredens, en het compacte gebied waar alles plaatsvindt. Buitenlandse artiesten komen met andere vormen van theater naar Mijdrecht dan de binnenlandse artiesten en dat zorgt voor extra kleur en verrassing. De amateurkunstenaars uit de regio van De Ronde Venen komen vooral, maar niet alleen, met een muzikale inbreng.

Eén van de artiesten komt uit Australië en maakt een tournee door Europa. Zij is een gediplomeerde gekkin en maakt met acrobatiek, 10 hula hoops, een lachwekkend ballet op dansschoenen, gemaakt van verkeerskegels een absurd en komisch optreden. Lange sierlijke vogels uit België lopen door de straat en communiceren boven en met u met luidgekrijs. Funky Love uit de Verenigde Staten zal u op een swingende wijze proberen te verleiden, en Miep, een boerin uit Limburg, zorgt zelf wel dat ze alle ruimte krijgt. Lejo, bekend van tv, komt met zijn 10 vingers en een grote voorraad ogen waarmee hij een bonte voorstelling met de raarste wezens creëert. Ontroerende optredens worden gebracht met fraai gevormde beelden van De Muzen en een Maskermannetje. Griezelen kunt u ook: kijk lachend toe hoe iemand in een kist wordt doorgezaagd en waar het bloed vloeit….Nederlands Kampioen Jongleren 2007 zal meer ballen laten vliegen dan u kunt tellen! Twee jongens uit Hamburg komen met een persiflage op de Olympische spelen met vlammen, voetbal, gymnastiek en eenwielers. Een Amerikaanse komiek doet de gekste dingen met eten, behalve opeten. De kleine kinderen beleven een sfeervol poppentheater, kunnen met de scouting zelf hun broodjes bakken, of zich laten schmincken. En wordt het teveel: kom even rustig bij op een terras met mooie luisterliedjes van verschillende koren en duo’s van zangers en zangeressen uit De Ronde Venen en omgeving. Of kom juist in beweging met de swingende muziek van bigbands, soul- of popkoren of pittige percussie- of djembeegroepen.

Het festival trekt veel bezoekers, vooral uit de regio De Ronde Venen maar ook uit de regio’s Amstelveen, Abcoude, Alphen a/d Rijn, Utrecht en daarbuiten.

De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Straattheater De Ronde Venen in samenwerking met de Handelsvereniging Mijdrecht die tegelijk een kunst¬nijverheids¬markt organiseert. Een groot aantal ondernemingen en middenstanders uit de regio ondersteunen het festival dat is uitgegroeid tot een buiten-gewoon spektakel!

Meer informatie op www.straattheaterdrv.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Straattheaterfestival De Ronde Venen in Mijdrecht

Op zaterdag 16 juni van 11:00 tot 17:00 uur is het dorpscentrum van Mijdrecht het podium van het 15e Straattheaterfestival De Ronde Venen (www.straattheaterdrv.nl). Het festival staat garant voor een dag vol gezelligheid en sfeer en betekent ongedwongen genieten. 37 gezelschappen uit binnen- en buitenland komen met muziek, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: