001 -Family

Ondezoek diefstal boten en buitenboordmotoren Vinkeveen


Geplaatst op: 4 juni 2007
De politie heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de diefstal van elf boten en buitenboordmotoren in en rond de Vinkeveense Plassen. Hierin heeft de politie twee mannen uit Mijdrecht en Vinkeveen aangehouden die verdacht worden van heling.

De zaak kwam aan het rollen toen één van de benadeelden zijn boot herkende die te koop stond aangeboden op het internet. De politie Drenthe startte het onderzoek omdat de gestolen boot werd aangetroffen in een loods in Beilen. De politie kwam echter uit bij een 55-jarige verdachte in Mijdrecht en het onderzoek is vervolgens overgedragen aan het wijkteam De Ronde Venen, Politie Utrecht.

Op 4 en 10 april heeft de politie een 55-jarige man uit Mijdrecht en een 33-jarige man uit Vinkeveen aangehouden op verdenking van heling. Gedurende het onderzoek trof de politie 11 gestolen boten en buitenboordmotoren aan en heeft alle rechtmatige eigenaren weten te traceren.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en het dossier opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Preventietips
Diefstal van boten en/of buitenboordmotoren komt regelmatig voor. Om diefstal te voorkomen adviseert de politie het volgende.
 • Gebruik altijd goedgekeurde sloten zowel voor de boot als de buitenboordmotor.
 • Wordt de boot een lange tijd niet gebruikt, demonteer de buitenboordmotor berg deze op op een veilige plek.
 • Plaats een afdekzeil over de boot als deze niet wordt gebruikt wordt zodat de buitenboordmotor aan het zicht ontrokken wordt.
 • Merk de buitenboordmotor door bijvoorbeeld de postcode in te graveren of een deel te bespuiten met verf. Hierdoor valt de motor te veel op en wordt het doorverkopen lastiger.

  Aangifte doen
  Wordt uw boot of buitenboordmotor toch gestolen, doet u dan altijd aangifte. Iedere aangifte met opsporingsindicatie wordt door de politie opgepakt. Het is van groot belang dat u zelf een goede registratie van gegevens (foto en registratienummers) heeft en dit bij het aangifte doen kan vermelden. Er vindt namelijk op landelijk niveau registratie plaats. Bij het (terug)vinden van gestolen goederen, kan de politie aan de hand van deze gegevens uw goederen retourneren. Daarnaast krijgt de politie een beter beeld van waar de criminaliteit zich afspeelt.
 • Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

  Bron: Politie Regio Utrecht

  Dit bericht delen via:
  Opties:

  Inschrijven nieuwsbrief


  Alle velden zijn verplicht

  Je gegevens:

  Ondezoek diefstal boten en buitenboordmotoren Vinkeveen

  De politie heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de diefstal van elf boten en buitenboordmotoren in en rond de Vinkeveense Plassen. Hierin heeft de politie twee mannen uit Mijdrecht en Vinkeveen aangehouden die verdacht worden van heling. De zaak kwam aan het rollen toen één van de benadeelden zijn boot … Lees meer »


  Alle velden zijn verplicht

  Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

  Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

  Je gegevens:
  Gegevens van de ontvanger: