001 -Family

Toneelcursussen voor kinderen in Mijdrecht


Geplaatst op: 4 juni 2007
Er kan weer worden ingeschreven voor het nieuwe seizoen! In alle toneelcursussen van De SpelTuin is veel ruimte voor eigen inbreng. Er wordt niet toegewerkt naar een uitvoering; het plezier in het samen toneel maken staat voorop! Hierdoor zijn de toneelclubs ook geschikt voor kinderen die verlegen zijn of weinig zelfvertrouwen hebben.

SpelToneel is voor kinderen van ongeveer 4 tot 6 jaar. Hier wordt vooral gespeeld met muziek, verhalen en net-alsof-spelletjes. Samen met andere kinderen ontdekken wat toneelspelen is. Spelenderwijs worden kinderen geprikkeld hun eigen fantasie te ontwikkelen.

FantasieToneel is voor de 7 tot 9 jarigen een ware ontdekkingstocht naar wat toneelspelen is en hoe je daarin leuk kunt samen spelen met anderen. De kinderen leren veel zelf te verzinnen en te doen. Er wordt niet naar een uitvoering toegewerkt, de kinderen hoeven dus geen teksten en rollen uit hun hoofd te leren. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in het spel op dat moment en meer “durf” ontwikkelen.

Voor de 10 tot 12 jarigen biedt het ImprovisatieToneel veel uitdaging. Middels leuke toneeloefeningen leer je gebruik te maken van je stem, je mimiek en je energie. Je leert korte toneelstukjes te spelen, waarbij je veel zelf mag bedenken. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Het improviseren wordt stapsgewijs geleerd. Er zijn een aantal spelregels waardoor spelers goed op elkaar leren reageren en meer spelplezier krijgen. Ook als je wel improvisatie-ervaring hebt, is het leuk om mee te doen, want iedere keer is het weer anders. Improvisatietoneel is nooit saai!

Tijdens de cursussen leren kinderen zich te uiten, samen te werken, hun ideeën en fantasie vorm te geven. Spelenderwijs worden sociale vaardigheden geoefend en wordt het zelfvertrouwen van de kinderen vergroot. Het thema zelfvertrouwen loopt als een rode draad door alle andere activiteiten van De SpelTuin heen. Interesse? Kijk dan op de website www.despeltuin.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid Millenaar, telefoonnummer 0297-285520 of via e-mail: info@despeltuin.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toneelcursussen voor kinderen in Mijdrecht

Er kan weer worden ingeschreven voor het nieuwe seizoen! In alle toneelcursussen van De SpelTuin is veel ruimte voor eigen inbreng. Er wordt niet toegewerkt naar een uitvoering; het plezier in het samen toneel maken staat voorop! Hierdoor zijn de toneelclubs ook geschikt voor kinderen die verlegen zijn of weinig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: