001 -Family

Veilig leren internetten bij St. Jozefschool Vinkeveen


Geplaatst op: 4 juni 2007
Donderdag 31 mei jl. organiseerde de Sint Jozefschool in Vinkeveen voor alle geïnteresseerde ouders én leerkrachten een thema-avond over “Veilig leren Internetten”. Dat er grote behoefte is aan informatie rondom dit onderwerp bleek uit de enorme opkomst. Ruim 85 ouders én leerkrachten waren aanwezig om deze interessante avond bij te wonen.

Gastspreekster Frederike Lems, van Stichting Mijn Kind Online*) liet de aanwezigen kennis maken met de virtuele wereld van kinderen. Met behulp van veel praktijkvoorbeelden informeerde zij de aanwezigen over de gevaren, maar vooral ook over de mogelijkheden van internet voor kinderen.

Mevr. van der Kroef, directeur van de Sint Jozefschool, vertelde in het kort welke maatregelen door de schoolleiding al zijn genomen om de leerlingen veilig met internet om te laten gaan. Zo is er niet alleen een uitgebreid ICT-beleidsplan, maar ook een protocol “Omgaan gebruik nieuwe media” ontwikkelt. Hierin staan duidelijke afspraken beschreven hoe leerlingen én leerkrachten van de Jozefschool dienen om te gaan met internet (en andere nieuwe media) tijdens de schooluren. Een bewijs dat de Sint Jozefschool de noodzaak onderschrijft én veel aandacht besteedt aan het verantwoord leren omgaan met nieuwe media door haar leerlingen.

Tijdens en na de pauze werd er druk gediscussieerd en ervaringen over dit thema met elkaar uitgewisseld. Na afloop kreeg een ieder een informatief mapje mee met tips en adviezen, afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Tevens was er een “bibliotheektafel” met interessante boeken op het gebied van kinderen en internet. Uiteraard ontbrak de nieuwe Suske & Wiske album “De Sinistere Site” niet. Aan alle geïnteresseerde ouders bood de Sint Jozefschool een gratis exemplaar aan.

*) Stichting Mijn Kind Online is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum over jeugd en (nieuwe) media dat tot doel heeft meer inzicht te verschaffen in de mogelijkheden van nieuwe media, alsook het bevorderen van het verantwoord gebruik daarvan. Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online en Remco Pijpers, specialist jeugd van KPN Internet zijn de oprichters. Zij zijn tevens auteurs van het boek “Mijn Kind Online”, “Mijn leerling online” en “Verliefd op internet”.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veilig leren internetten bij St. Jozefschool Vinkeveen

Donderdag 31 mei jl. organiseerde de Sint Jozefschool in Vinkeveen voor alle geïnteresseerde ouders én leerkrachten een thema-avond over “Veilig leren Internetten”. Dat er grote behoefte is aan informatie rondom dit onderwerp bleek uit de enorme opkomst. Ruim 85 ouders én leerkrachten waren aanwezig om deze interessante avond bij te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: