De Vinken door oog van de naald

Geplaatst op: 4 juni 2007
In een zenuwslopende strijd heeft het eerste team van De Vinken de allerlaatste strohalm gepakt om het eersteklasserschap te behouden. Afgelopen zaterdag 2 juni won de Bouthoornequipe de promotiedegradatiewedstrijd tegen het Leiderdorpse Velocitas. Ondanks dat de thuisploeg de wedstrijd twee maal kon beslissen, waren het toch de Vinkeveners die aan het langste eind trokken.

Goede start
Angela Sloesarwij startte in de basis op de plaats van Susanne de Wit. Zij begon in de verdediging samen met Helene Kroon, Pascal Kroon en Peter Kooijman.

De Vinkendefensie wist het prima dicht te houden, waardoor het Vinken aanvalsvak met Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Arjan Kroon twee maal kon scoren. Pas op 0-3 scoorde Velocitas voor het eerst tegen, daarna liep De Vinken makkelijk uit naar 1-5. De 4-7 ruststand gaf De Vinken alle reden tot zelfvertrouwen.

Omslag
Ook direct na de rust scoorde De Vinken twee maal: 4-9. Daarna vervielen de Vinkeveners in hun grootste probleem van deze competitie: wel veel kansen creëren, maar niet scoren. Het gaf de thuisploeg volop gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Susanne de Wit en Ralf Zaal werden ingezet om het tij te keren. Ook dit mocht helaas niet baten. Velocitas knokte zich terug tot 10-10. Triest genoeg voor de Leiderdorpers konden zij de in de laatste minuut meegekregen strafworp niet verzilveren, zodat een verlenging het gevolg was.

Verlenging
Nog volledig aangeslagen door het weggeven van een ruime voorsprong liep De Vinken ook in de verlenging achter de feiten aan. Velocitas nam het initiatief over en liep via een 12-11 tussenstand naar een bijzonder comfortabele 14-12 één minuut voor het einde. In de allerlaatste speelminuut van deze zinderende strijd kwam De Vinken via twee afstandstreffers van Susanne de Wit alsnog langszij.

Strafworpen
Nu de reguliere speeltijd en de daaraan vastgekoppelde extra tijd geen winnaar opleverden, waren beide teams gedoemd tot het nemen van strafworpen. De eerste serie van zestien strafworpen resulteerde opnieuw in een gelijke stand. Er moest een tweede zenuwslopende serie genomen worden. Ditmaal bleken De Vinken de zenuwen het best de baas te zijn. Velocitas miste drie maal vanaf de stip, De Vinken miste niets meer.

Na een 10-10 eindstand in de reguliere speeltijd, 14-14 in de verlenging en uiteindelijk 12-9 in strafworpen was De Vinken de gelukkigste. Volgend seizoen mogen de Vinkeveners weer gewoon in de eerste klasse uitkomen. De spelersgroep kon samen met trainer-coach Dirk van der Vliet, verzorgster Ria Kamminga en het veelvuldig meegekomen publiek bijzonder opgelucht en niet minder uitgelaten naar het Vinkenclubhuis terugreizen. Afscheid
Vinken’s nestrix Helene Kroon had een wel zeer spannend einde van haar glansrijke carrière in het eerst achttal van De Vinken. De volop scorende topspeelster van De Vinken doet volgend seizoen een stapje terug en zal haar korfballoopbaan vervolgen in het tweede team.

Scores
Vinken’s aanvoerder Arjan Kroon bewees ook nu weer zijn grote waarde als topschutter. Tegen Velocitas nam Vinken’s captain 50% van de score voor zijn rekening. Hij bracht hiermee zijn seizoenstotaal op 96 (45 maal op het veld en 56 maal in de zaal). In deze laatste wedstrijd scoorde Mariska Meulstee drie maal, Susanne de Wit twee maal, Helene Kroon en Peter Kooijman elk één maal.

In een zenuwslopende strijd heeft het eerste team van De Vinken de allerlaatste strohalm gepakt om het eersteklasserschap te behouden. Afgelopen zaterdag 2 juni won de Bouthoornequipe de promotiedegradatiewedstrijd tegen het Leiderdorpse Velocitas. Ondanks dat de thuisploeg de wedstrijd twee maal kon beslissen, waren het toch de Vinkeveners die aan … Lees meer »