001 - Bader

30e Dorpentocht in de regio


Geplaatst op: 30 mei 2007
Op zondag 3 juni wordt de 30e editie van de inmiddels in heel Nederland bekende Dorpentocht georganiseerd. De fietsers komen immers van uit het hele land naar Amstelveen of één van de andere startplaatsen om deel te nemen aan ‘dé recreatieve fietstocht van het jaar’.

Een fietstocht die inmiddels bekend staat om de goede organisatie en u langs de meest schitterende plekken van de omgeving brengt. Ook dit jaar is de tocht weer zo’n 55 kilometer lang, maar al weer voor de derde keer in de geschiedenis van de Dorpentocht kan u ook een 35 kilometer versie fietsen. Dit jaar voert de fietstocht u door een deel van het Groen Hart van Nederland. Deze kortere tocht doet wat schoonheid en bijzonderheid betreft niet onder voor de ‘echte’ Dorpentocht en is speciaal bedoeld voor mensen die graag de Dorpentocht willen fietsen, het bekende erelint willen behalen, maar voor wie de langere afstand toch net even te veel is. Let u wel op waar u start, want u kunt niet vanuit elke startplaats kiezen voor de kortere afstand (zie hieronder).

Er zijn, zoals u gewend bent, meerdere plaatsen waar u de fietstocht kunt starten. Deze plaatsen zijn veelal voorzien van een parkeerplaats voor auto’s, maar u kunt natuurlijk ook gewoon met de fiets een startplaats opzoeken. Hieronder vindt u alle startplaatsen met adressen van dit jaar op een rijtje. Daarnaast is er ook een aantal controleplaatsen. Bij meerdere start- en/of controleposten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken of om van een sanitaire voorziening gebruik te maken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen aangeduid. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon op een bankje of in het gras langs de route uw eigen lunch gebruiken.

Op elke controle- en startplaats ontvangt u een stempel met een letter op een deelnemerskaart. De letters vormen tezamen het codewoord van de dag en dit woord heeft –zoals u ongetwijfeld weet- te maken met het Goede Doel van dit jaar, Villa Pardoes. Als u alle letters heeft verzameld, ontvangt u na terugkomst het bekende erelint. Lever u deelnemerskaart dit jaar ook in bij de vrijwilligers van de start- of controlepost. U doet dan namelijk mee met een speciale loterij, die vanwege het lustrumfeest wordt gehouden. Aan het einde van de dag, 3 juni 2007, wordt bij de bekendmaking van het sponsorbedrag voor het Goede Doel tevens het winnende lot getrokken. De winnaar mag (tot uiterlijk drie maanden na de datum van de tocht 2007) een fiets (dames-, heren- of kinderfiets) ter waarde van € 500,00 uitzoeken bij een rijwielzaak naar keuze.

Vanwege het lustrum heeft de organisatie een verrassing. Er is een groep mensen ingehuurd die de dag op en rond de hoofdpost, Amstelveen, op een zeer speciale wijze zullen opluisteren.

De kosten van deelname zijn € 3,75 (op de dag van de tocht) en u betaalt slechts € 3,00 als u zich vooraf bij één van de bekende adressen inschrijft.

En dan waar het allemaal om te doen is. Zoals u gewend bent, is het allergrootste deel van de dagopbrengst bestemd voor een goed doel. Op zondag 3 juni sportief aan de gang en dan ook nog eens voor een goed doel….Voor Villa Pardoes, een hartverwarmend gebaar! Want mede door uw sportieve inbreng steunt u kinderen die op een heel andere manier steeds weer hun oneindige wilskracht laten zien. Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar oud met een levensbedreigende ziekte. In Villa Pardoes beleven zij samen met hun familie helemaal gratis een unieke week vakantie, waarbij de ziekte even op de achtergrond komt. Een herinnering die blijft, wat er ook gebeurt. Hoe meer betalende deelnemers, hoe hoger de opbrengst en daar zullen velen u erg dankbaar voor zijn.

Ook dit jaar is nog het speciale herinneringsboek te verkrijgen, dat ter gelegenheid van ‘25 jaar Elfdorpentochten’ is uitgebracht. Voor deelnemers die één of meerdere van deze tochten hebben gefietst, is deze uitgave een ‘must’. Indien men op de dag zelf dit boek tezamen met een deelnemerskaart koopt, ontvangt u een extra korting.

- Voor meer informatie kan men terecht op www.dorpentocht.nl
- Het e-mail adres van de organisatie is dorpentocht@planet.nl

VOORVERKOOP: Bij de boekhandelaren :
- Bruna, Polderplein in Hoofddorp
- Mondria in Mijdrecht
- Van Hilten in Uithoorn
- De Twister in Amstelveen
- Bruna in Aalsmeer

PRIJZEN:
Bij voorinschrijving EURO 3,00 p.p
Op de dag van de tocht EURO 3,75 p.p.

STARTTIJD:
Tussen 9.30 en 14.00 uur
Sluiting posten 18.00 uur

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

30e Dorpentocht in de regio

Op zondag 3 juni wordt de 30e editie van de inmiddels in heel Nederland bekende Dorpentocht georganiseerd. De fietsers komen immers van uit het hele land naar Amstelveen of één van de andere startplaatsen om deel te nemen aan ‘dé recreatieve fietstocht van het jaar’. Een fietstocht die inmiddels bekend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: