001 - Bader

Algeheel verbod Carbidschieten


Geplaatst op: 30 mei 2007
Burgemeester en wethouders willen de raad voorstellen om in de Algemene Plaatselijke Veror-dening (APV) te laten opnemen het carbidschieten en aanverwante activiteiten in zijn geheel te verbieden.

In het Twentse land is Carbidschieten een traditie, die ieder jaar met de jaarwisseling door velen in stand wordt gehouden. In de weilanden rondom de dorpen zorgen melkbussen in combinatie met carbid voor de nodige aantal decibels.

Binnen De Ronde Venen is geen sprake van een traditie, maar er is steeds meer interesse naar car-bidschieten en aanverwante activiteiten, zoals croftybommen ( bommen gemaakt van een mengsel met gootsteenontstopper).

De harde explosies veroorzaakt door carbidschieten en aanverwante activiteiten brengen veel overlast met zich mee voor mens en dier. Voor degenen die de carbidbus ontbranden is het gevaarlijk, immers er ontstaat een steekvlam en de decibels stijgen hoog uit boven het maximum dat wettelijk is vastge-steld voor consumentenvuurwerk.

De projectielen die weggeschoten worden kunnen zorgen voor schades aan huizen en auto’s. Bij crof-tybommen is het niet goed te bepalen wanneer het mengsel tot ontploffing komt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Algeheel verbod Carbidschieten

Burgemeester en wethouders willen de raad voorstellen om in de Algemene Plaatselijke Veror-dening (APV) te laten opnemen het carbidschieten en aanverwante activiteiten in zijn geheel te verbieden. In het Twentse land is Carbidschieten een traditie, die ieder jaar met de jaarwisseling door velen in stand wordt gehouden. In de weilanden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: