001 -Family

Concept structuurvisie centrum Vinkeveen ter inzage


Geplaatst op: 30 mei 2007
Burgemeester en wethouders hebben de concept structuurvisie centrum Vinkeveen vastge-steld en besloten de concept structuurvisie per 30 mei 2007 6 weken ter inzage te leggen, zodat de inwoners en ondernemers van Vinkveen en andere geïnteresseerden kunnen reageren op de structuurvisie voor het centrum van Vinkveen.

In de structuurvisie worden de mogelijkheden, de kansen en bedreigingen voor de Vinkeveense sa-menleving tussen nu en 2025 beschouwd. Naast het vastleggen van de huidige situatie worden ook vernieuwingen mogelijk gemaakt. De vastgestelde structuurvisie vormt straks de basis voor een nieuw bestemmingsplan voor het centrum van Vinkeveen.

De concept structuurvisie centrum Vinkeveen betreft Herenweg, Achterbos en achtergelegen terrei-nen, in het noorden begrenst door de Gemeenlandse brug, ten zuiden door de Heulbrug. In oost-westrichting wordt het gebied begrensd door de plassen en de Ringvaart.

Daarnaast behoort een deel van de Baambrugse Zuwe en het gebied rondom het winkelcentrum Zui-derwaard tot het plangebied.

De concept structuurvisie centrum Vinkeveen is de voorlaatste stap voordat de structuurvisie door de gemeenteraad wordt vastgesteld. In december 2005 is gestart met de kadernotitie, waarop het ook mogelijk was te reageren. In januari 2007 zijn de uitgangspunten voor de structuurvisie centrum Vin-keveen vastgesteld door de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat voordat de structuurvisie wordt vastgesteld de inwoners e.a. de mogelijkheid krijgen te reageren op de concept structuurvisie. Daarvoor is er een kleine tentoonstelling te zien in de Boei (Kerklaan 32, Vinkeveen) en in het gemeentehuis (Croonstadt-laan 111, Mijdrecht). Tevens zal op de website van de gemeente (www.derondevenen.nl) informatie over de concept structuurvisie centrum Vinkeveen te vinden zijn. Reactie is mogelijk door het invullen van een reactieformulier of het sturen van een brief naar Gemeente De Ronde Venen, inspraak struc-tuurvisie centrum Vinkeveen, Antwoordnummer 5012, 3600 XM Mijdrecht.

Na de inspraakperiode zal het college van burgemeester en wethouders aan de hand van de reacties overwegen of er aanpassingen op de concept structuurvisie gewenst zijn. Gestreefd wordt de struc-tuurvisie centrum Vinkeveen in september 2007 in de gemeenteraad vast te stellen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Concept structuurvisie centrum Vinkeveen ter inzage

Burgemeester en wethouders hebben de concept structuurvisie centrum Vinkeveen vastge-steld en besloten de concept structuurvisie per 30 mei 2007 6 weken ter inzage te leggen, zodat de inwoners en ondernemers van Vinkveen en andere geïnteresseerden kunnen reageren op de structuurvisie voor het centrum van Vinkveen. In de structuurvisie worden de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: